Hlavní obsah

Kornfeilovi dala hlavu do pořádku rozmluva s paní ze Zlína

Martin KézrPrávo

Lepší bilanci než z Masarykova okruhu nemá Jakub Kornfeil ze žádné trati mistrovství světa. Také při svém čtvrtém startu na domácí Velké ceně motocyklů se dvacetiletý český jezdec vešel mezi osm nejlepších v Moto3.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Jakub Kornfeil během Velké ceny České republiky.

Článek

Brněnský okruh se vám zdá dost stereotypní, ale děláte tu nejlepší výsledky. Čím to?

Trať pro mne není nic extra, ale když vidím fanoušky, jak mají moje číslo 84 na kšiltovkách či na tričkách a vůbec ty davy v hledišti, závodí se mi tady skvěle. Další skvělé umístění z Brna, to je bomba. Letos už popáté klapla desítka, konečně mě motorka začíná poslouchat.

Po dvanáctém místě v kvalifikaci jste se chtěl rychle posunout dopředu. Proč vám to nevyšlo?

Start byl jen průměrný, dostal jsem se ze čtvrté řady roštu pak trochu do tlačenice a čelo závodu mi cuklo. Když jsem se někdy v pátém kole prodral do čela stíhačů, bohužel mi to tam strčil Portugalec Oliveira. Byla od něj chyba, že měl chuť se mnou bojovat, pořád jsme jeli kolo na kolo.

Proč myslíte?

Neustálým předjížděním, často tam nebyla ani skulina na pětník, jsme na jezdce před sebou ztráceli. Nebyl prostě tak chytrý, aby pochopil, že jsme schopni dotáhnout se na skupinku před námi. Na lepší než osmé místo to pak ode mne už nebylo, protože s novou vidlicí jela motorka skvěle a každého jsem mohl krásně vybrzdit.

Jak jste zvládl to nezvyklé čekání na start vaší třídy až v odpoledních hodinách?

Snažil jsem vymyslet nějakou oddechovku před závodem, ale jak se to táhlo, najednou se mě zmocnil neklid. Byl to hodně vyčerpávající. Před obědem jsem zalezl do kamiónu, hodinu a půl jsem tam jen ležel a snažil se na vše zapomenout.

Povedlo se?

Měl jsem úplně chaos v hlavě a nemohl se vůbec koncentrovat. Jako vítaná pomoc přišla psychologická rozmluva s kamarádkou, která tady při Velké ceně má svůj byznys, ale za mnou přišla. Já ji říkám paní ze Zlína a děkuju jí, dala mi hlavu do pořádku.

Reklama

Související témata: