Hlavní obsah

Abraham má v sobě kamión anestetik, Silverstone zřejmě kvůli léčení vynechá

Brno

Karel Abraham nepočítá se startem v nedělní Velké ceně motocyklů v anglickém Silverstonu. Kvůli zdravotnímu stavu vynechal v letošním mistrovství světa třídy MotoGP už tři závody (Austin, Jerez a Indianapolis), ale poté, co přes silné bolesti naraženého ramena s vypětím všech sil domácí podnik v Brně dokončil, přiznal, že další pauza bude asi nutná.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Český motocyklový jezdec Karel Abraham.

Článek

„Rameno je teď takovém stavu, že by asi bylo lepší Silverstone vynechat a vrátit se v dobré kondici v polovině září v Misanu. Mám v sobě za ten brněnský víkend snad kamión anestetik, ale rezistence těla na ně je taky nějak omezená, takže už by to přestávalo účinkovat," říkal Abraham, jenž dokončení závodu v Brně bral jako maximum toho, co mohl chtít za situace, kdy ho rameno, naražené po tréninkovém pádu v Indianapolisu, bolelo víc a víc.

„Odložení cesty do Anglie ještě není stoprocentní, ale vážně o tom uvažujeme. Pak je zase jen týden volno a já se potřebuju doléčit. Přemýšlím nad tím i proto, že během tohoto víkendu se bolest a ovládání ramena dost zhoršila. Váhal jsem, jestli to i během závodu nezabalit. Říkal jsem si ale, je to Brno, přišlo hodně fanoušků a já nerad vzdávám závody," vysvětlil Abraham.

Abraham kousek od přestupu do Hondy

Bolavé místo si nechal vždycky opíchnout. „Sedmicentimetrová jehla do ramene, dost nepříjemná věc," prozradil Abraham s tím, že v Brně kvůli zranění na nějaké výsledky nemohl koukat. „Samozřejmě, že bych chtěl být více vepředu, kam doufám i patřím, ale bohužel to nešlo. I když to bylo 19. místo, tak jsem rád, že jsem dojel. V cíli jsem byl rád, že je to za mnou, a těšil jsem se do boxů. Nemohl jsem motorku už udržet," líčil jezdec týmu Cardion AB Motoracing.

Takřka hotovou věcí se zdá Abrahamův přestup v roce 2014 k Hondě, s kterou si již tým písemně stvrdil případné podmínky spolupráce. „Snažili jsme se koukat na kvalitu stroje a na to, co by pro nás bylo nejlepší. Museli jsme vyřadit všechny továrnou připravované motorky, ke kterým se nikdy nedostaneme. Honda je velice dobrá značka, navíc Japonci mají vše zajeté v jedné koleji a z té se to nehne," prohlásil nečekaně otevřeně jezdec.

Podle jeho otce a šéfa stáje Karla Abrahama staršího byl při takové volbě klíčový názor závodníka a hlavního týmového technika. „Smluvně nic podepsáno není, to by mělo přijít až v horizontu dvou, tří dní. Na devadesát procent ale máme jako tým jasno s jakou značnou pojedeme," řekl Abraham starší.

Reklama