Hlavní obsah

Tomíčkův memoriál vyhrál Polák Okoniewski, Franc byl desátý

Praha

Memoriál Luboše Tomíčka, mezinárodní závod na ploché dráze v Praze na Markétě, vyhrál polský jezdec Rafal Okoniewski. Ve finálové jízdě porazil Rusa Renata Gafurova, třetí místo obsadil Švéd Daniel Nermark. Českým jezdcům se nedařilo, nejlepší byl na desátém místě Josef Franc.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Rafal Okoniewski z Polska se stal vítězem memoriálu Luboše Tomíčka.

Článek

„Tenhle stav je bohužel realita," posteskl si Franc, vítěz závodu z roku 2006. Vyhrál dvě jízdy, přesto mu dva body chyběly, aby mohl jet aspoň dodatečný rozjezd o postup do té závěrečné, v níž po báječných předjížděcích manévrech vládl tak jako loni Polák Rafal Okoniewski.

„Sešla se tu vyrovnaná konkurence, jsou to paliči, i když u nás ne zase tolik známí, pro diváky to byly skvělé závody, ale já bych se radši zahrabal pod asfalt," litoval Franc. Sezónu zachraňuje v GP na dlouhé dráze, zatím drží třetí pozici. „V Morizes se tento týden končí, tam to mám rád, snad to dobře dopadne," přál si posmutněle v přítmí depa na Markétě.

„Takhle to nemělo skončit," poznamenal manažer pořádajícího klubu Tomáš Topinka k tomu, že čeští zástupci zaznamenali jeden z nejhorších výsledků v historii tradičního závodu.

Memoriál Luboše Tomíčka, mezinárodní závod na ploché dráze v Praze:
1. Okoniewski (Pol.)
2. Gafurov (Rus.)
3. Nermark (Švéd.)
4. Czaja (Pol.)
5. Doyle (Austr.)
6. King (Brit.)
7. Lahti (Fin.)
8. Woodward (Austr.)
9. Kudrjašov (Rus.)
10. Franc (ČR)
11. Milík (ČR)
12. Kůs (ČR)
13. Holub (ČR)
15. Škurla (ČR)

Reklama