Hlavní obsah

Motocyklista Abraham otestuje v Misanu zraněné rameno

Missano

Český motocyklový jezdec Karel Abraham se o víkendu vrátí na závodní dráhu a pokusí se absolvovat celý program Velké ceny San Marina. Účastník královské třídy MotoGP ale stále není zdravotně fit a start v Misanu s nedoléčeným zraněním ramena má napovědět, zda bude schopen pokračovat v letošním šampionátu.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Zleva Lukáš Pešek a Karel Abraham při kvalifikaci na Velkou cenu České republiky.

Článek

Abraham má potíže od pádu ve Velké ceně Indianapolisu, se sebezapřením pak startoval v Brně a předchozí závod v Silverstonu vynechal. Lékaři zjistili, že má natržené kloubní pouzdro, a není vyloučeno, že bude muset na operaci. Zatím se s lékaři shodl na konzervativní léčbě, ale velké pokroky nezaznamenal.

"Zdaleka se to nezlepšilo tak, jak jsme čekali," přiznal Abraham v tiskové zprávě. Věří ale, že pokud jej současný stav zraněného ramena nebude omezovat na náročné a technické trati v Misanu, zvládne i zbytek sezóny, do jejíhož konce nyní zbývá šest závodů.

"Dohodli jsme se, že celý závodní víkend zkusím zvládnout bez jakéhokoliv tlumení bolesti, a podle toho uvidíme. Po víkendu se uvidí, jestli budeme pokračovat v rehabilitaci, nebo jestli půjdu na operaci," dodal. Je pak otázkou, zda by zákrok následoval okamžitě, nebo až po skončení sezóny.

Reklama