Hlavní obsah

Hanika si v Misanu zajistil triumf v Red Bull Rookies Cupu

Misano

Český motocyklový jezdec Karel Hanika si dnes v Misanu s předstihem zajistil celkový triumf v Red Bull Rookies Cupu. Prestižní seriál je součástí podniků mistrovství světa a startují v něm talentovaní závodníci na identických motocyklech. Sedmnáctiletý český reprezentant se z triumfu radoval i přesto, že dnešní závod po poruše motoru nedokončil.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Český jezdec Karel Hanika.

Článek

Hanika má dva závody před koncem seriálu jistotu, že jej druhý Španěl Jorge Martín nepředstihne. Hlavní soky před závěrečnými dvěma jízdami na okruhu Aragon dělí 65 bodů. Ve hře je přitom již jen 50 bodů. Brněnský jezdec tak navázal na Jakuba Kornfeila, který seriál ovládl v roce 2009.

"Samozřejmě, že jsem dnes chtěl závod vyhrát. Jako vždy. Takové věci (porucha) se ale stávají. Je skvělé získat tento pohár," radoval se Hanika, který v sezoně vyhrál šest jízd a třikrát byl druhý.

"Byla to úžasná sezona. Vrcholem bylo domácí vítězství v Brně, na to budu vzpomínat celý život," řekl Hanika, který věří, že mu celkový triumf pomůže k posunu do MS třídy Moto3 v příští sezoně.

Podle šéfa motorsportu KTM Pita Beirera je již jisté, že Hanika pojede v roce 2014 na motocyklu KTM v jednom z týmů, s kterým výrobce spolupracuje. "Vzhledem k tomu, že dodáváme motocykly více týmům, máme možnost vyhovět mu. Budeme se snažit mít v týmu Red Bullu tři jezdce, dva špičkové a Haniku," uvedl Beirer pro web speedweek.com.

Reklama

Související témata: