Hlavní obsah

Abrahama v týmu Cardion AB Motoracing zastoupí Ital Scassa

Praha

Místo Karla Abrahama, který musí na operaci levého ramene, pojede mistrovství světa třídy MotoGP v barvách českého týmu Cardion AB Motoracing třicetiletý italský pilot Luca Scassa, který letos dosud startoval v šampionátu kategorie Supersport se strojem Kawasaki.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Karla Abrahama (na snímku) nahradí Luca Scassa

Článek

Scassovi tam letos patří šesté místo, ale má odjeto víc jak padesát závodů v mistrovství světa superbiků. "Jsem přesvědčen, že má dostatek zkušeností, aby si mohl sednout na MotoGP a naskočit do rozjetého šampionátu. Pro nás bylo důležité najít pilota, který dokáže ovládat tak specifický stroj, jako je motocykl v MotoGP a zároveň zná okruhy, na kterých se zbývající závody sezóny jedou," uvedl manažer stáje Karel Abraham starší.

První závod Scassu čeká už poslední zářijový víkendu ve španělském Aragonu, kde v letošní sezoně zajel svůj nejlepší výsledek v supersportech. "Naším cílem je, aby se Luca co nejvíc sžil s motorkou a během víkendu zrychloval. Potom si řekneme, jestli společně budeme pokračovat i v dalších zbývajících závodech," doplnil Abraham starší.

Reklama