Hlavní obsah

Rychlá kola v Lysé lákají na výstavu i autogramiády a připomenou i 100 let Šestidenní

Přes šedesát exponátů můžete koncem týdne spatřit v Lysé nad Labem při tradiční specializované výstavě závodních aut a motocyklů Rychlá kola. Samostatná expozice tam bude věnována motocyklové Šestidenní, jejíž první ročník se uskutečnil v Anglii právě před sto lety.

Foto: Sport-press

Specializovaná výstava závodních aut a motocyklů v Lysé nad Labem.

Článek

Přehlídku vzácných strojů endura dotvoří dobové oblečení a ceny získané našimi soutěžními jezdci včetně té nejvýznamnější, Světové trofeje.

Lákadlem motocyklové části výstavy bude supersport Kawasaki, který ve světovém šampionátu provozuje královéhradecký tým Intermoto. Kamil Holán přiveze yamahu, s níž nastoupil do legendární Tourist Trophy na ostrově Man.

Velmi početně bude zastoupena technika pro plochou dráhu, motokros, trial a supermoto. Zajímavým zpestřením se nesporně stanou dvě historické terénní sajdkáry.

Fanoušci čtyř kol se mohou těšit například na dvoulitrový monopost Formule Renault , blížící se Rallye Dakar na jihoamerickém kontinentu připomene přítomnost strojů sedlčanského týmu KM Racing včetně kamiónu Jaroslava Valtra či motorky Davida Pabišky. K vidění bude i okruhový tahač MAN Františka Vojtíška.

Mezi hosty, kteří přislíbili účast na doprovodných autogramiádách, nebudou chybět ani čerství mistři Evropy Petr Fulín, jenž triumfoval mezi cestovními vozy, a Bohumír Čáp, který ovládl šampionát v trucktrialu. V interiéru výstaviště si zájemci vyzkouší i závodní trenažer.  Brány Rychlých kol jsou otevřeny od pátku do neděle vždy od 9 do 17 hodin. Vstupné činí 60 Kč, děti neplatí nic.

Reklama