Hlavní obsah

Krasnikov je mistrem světa na ledové dráze, Klatovský sedmnáctý

PRAHA

Ruský plochodrážní jezdec Nikolaj Krasnikov se stal mistrem světa na ledové dráze. V závěrečném dvoudenním závodě v Berlíně uhájil s náskokem pouhých čtyř bodů vedení před dotírajícím krajanem Vitalijem Chomicevičem, který v německé metropoli slavil dvě vítězství. Antonín Klatovský si o víkendu připsal dvě třináctá místa, což byly jeho nejlepší výsledky v seriálu, a celkově skončil sedmnáctý.

Foto: ČTK/Michal Doležal

Plochá dráha - ilustrační foto

Článek

Třetí v konečné klasifikaci skončil další Rus Ivan Ivanov před krajanem a obhájcem prvenství Dmitrijem Bulankinem.

Klatovský nebyl ze svého letošního maxima nijak nadšený. "Na začátku roku jsem porážel kromě Rusů skoro všechny. Od závodů v Rusku to ale nějak nejde," lamentoval český reprezentant, který po nepovedeném úvodu sobotního závodu nakonec vyhrál alespoň jízdu o 13. místo a připsal si vůbec první dílčí triumf v šampionátu.

"Hlava by chtěla, s motory problémy nemám, ale přijedu na jízdy a po startu jsou všechny předchozí plány minulostí," uvedl Klatovský, jenž se pokusí vylepšit sezonu za týden při mistrovství Evropy v Erfurtu.

Do nedělního závodu původně neměl zasáhnout, protože mu patřilo až 17. místo a zbyla na něj jen role náhradníka. Po pádu Rakušana Skabrauta se ale na ovál dostal a znovu se kvalifikoval do jízdy o 13. místo a zopakoval v ní primát.

Výsledky:
5. závod: 1. V. Chomicevič 25 b., 2. I. Ivanov 20, 3. Krasnikov 18, 4. Bulankin (všichni Rus.), 5. Zorn (Rak.) 14, 6. Lumpov (Rus.) 13, ...13. A. Klatovský (ČR) 6.
6. závod: 1. V. Chomicevič 25, 2. Krasnikov 20, 3. I. Ivanov 18, 4. Bulankin 16, 5. Zorn (Rak.) 14, 6. Aakko (Fin.) 13, ...13. A. Klatovský 6.
Konečné pořadí:
1. Krasnikov 124, 2. V. Chomicevič 120, 3. I. Ivanov 105, 4. Bulankin 98, 5. Lumpov 72, 6. D. Ivanov (Rus.) 68, ...17. A. Klatovský 21.

Reklama

Související témata: