Hlavní obsah

Seriál endurového MS bude mít bohatší českou účast

Letošní seriál mistrovství světa v enduru bude z českého pohledu zajímavější než dříve. V šampionátu, který v sobotu začne ve španělské Guardalajarě, by mělo pravidelně startovat šest českých reprezentantů. Před rokem přitom o body stále bojoval pouze osamocený Vítězslav Kuklík.

Foto: internet

Roman Michalík

Článek

Hlavní zásluhu na tom má unhošťský tým KBS ÚAMK, který se stal pravidelným účastníkem mistrovství. Jeho barvy by měl hájit Michal Rudolf ve třídě Enduro 3 a trojice mladíků Tomáš Loukota (Enduro 1), Lukáš Sedláček (Enduro 2) a Jakub Horák (Enduro 3).

"Všichni mají zkušenosti z evropského šampionátu, ale letos jsme se rozhodli, že pojedou svět. Všem bude letos teprve osmnáct a mají před sebou dva tři roky, aby se ukázali," uvedl šéf týmu Ladislav Krupička. Loukota, Sedláček i Horák by měli hlavně dojíždět do cíle ve stanovených limitech a občas i bodovat.

MS se zřejmě představí v Mostě

Více čeká tým od Rudolfa, který by se měl stejně jako česká endurová jednička Roman Michalík (Enduro 1) a Kuklík (Enduro 3) pohybovat na bodovaných pozicích pravidelně. Nejvyšší ambice má Michalík, jenž se vrací do šampionátu po roční pauze. Bývalý mistr světa pojede za Bodro tým s podporou italské továrny TM. I k ní se vrací po menší přestávce.

"Roční pauza mi dodala novou chuť do závodění. Těším se, a když všechno dobře dopadne, měly by se dostavit i výsledky. Chtěl bych navázat na tradici úspěchů z konce devadesátých let. Mám velkou motivaci," řekl Michalík, který by měl být i lídrem reprezentačního týmu na letošní Šestidenní. Tradiční klání družstev se uskuteční v Povážské Bystrici.

Seriál endurového MS zavítá po pěti letech i do Česka. Původně se měl pátý díl šampionátu uskutečnit ve Dvoře Králové. Tamní pořadatelé se ale nedohodli s promotérem mistrovství, takže se pravděpodobně pojede v Mostě. Stoprocentně však zatím o dějišti závodu rozhodnuto není.

Kalendář MS 2005
2. a 3. dubnaGuardalajara (Španělsko)
9. a 10. dubnaOurem (Portugalsko)
7. a 8. květnaTolmezzo (Itálie)
4. a 5. červnaGernika (Španělsko)
2. a 3. červenceMost (ČR)
23. a 24. červenceDigne (Francie)
27. a 28. srpnaHeinola (Finsko)
8. a 9. říjnaSerres (Řecko)
15. a 16. říjnaBergamo (Itálie)

Reklama