Hlavní obsah

Abraham předčasně ukončil testování kvůli bolavému rameni

Kuala Lumpur

Motocyklový jezdec Karel Abraham ukončil předčasně čtvrteční závěrečné testování na novou sezónu MotoGP v Sepangu. Českého závodníka trápí bolest v operovaném rameni, s nímž ho čeká po návratu domů rehabilitace.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Motocyklový závodník Karel Abraham se svou novou motorku značky Honda.

Článek

Abraham, jenž se tento týden vrátil na motocykl po čtyřech měsících, zajel ve čtvrtek během 12 kol nejhorší čas ze 27 závodníků. Na nejrychlejšího mistra světa Marca Márqueze ze Španělska ztratil šest a půl sekundy.

"Dnešek byl v podstatě ztracený, objel jsem dvanáct kol, z toho dvě na konci jen kvůli tomu, abychom vyzkoušeli, jak se motorka bude chovat při startu. Pak jsem se na to musel vykašlat, rameno prostě bolí a nejsem s ním schopný jet naplno," uvedl na svém webu Abraham, jenž od nové sezóny přesedlal z aprilie na hondu.

Bolesti ramena, které si zranil v srpnu v Indianapolis, trápily čtyřiadvacetiletého Abrahama od prvního dne třídenního testování. Po konzultaci s lékaři se ukázalo, že ho limituje nedostatečná hybnost ramene. "Ještě ve čtvrtek letím zpátky do České republiky a co nejdřív budu pokračovat v rehabilitaci, protože času máme před dalšími testy strašně málo," řekl Abraham.

Další předsezónní testování MotoGP je v opět v Malajsii na programu za tři týdny.

Reklama

Související témata: