Hlavní obsah

Márquez si zlomil lýtkovou kost, zmešká testování v MotoGP

Madrid

Mistr světa MotoGP Marc Márquez si zlomil lýtkovou kost a zkomplikoval si přípravu na novou sezónu šampionátu silničních motocyklů. Španělský jezdec, jenž v pondělí oslavil 21. narozeniny, spadl při Flat Tracku na okruhu Lleida u Barcelony a podle zástupců týmu Repsol Honda ho čeká tři až čtyři týdny dlouhá pauza.

Foto: Toru Hanai, Reuters

Marc Márquez (uprostřed) a jeho týmový kolega Dani Pedrosa (vpravo) před nedávnem bezstarostně pózovali s šéfem Hondy Takanobu Item. Teď má Márquez nečeakané problémy.

Článek

Márquez určitě zmešká příští týden oficiální testování na okruhu v Sepangu a s největší pravděpodobností i to další o týden později v Austrálii na Phillip Islandu. Na úvodní závod sezóny, kterým bude 23. března Velká cena Kataru, by měl být fit.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Historicky nejmladší šampión MotoGP, jenž navíc vloni titul získal při své premiéře v královské kubatuře, se zranil při americké variantě ploché dráhy, při níž je na oválu až 16 jezdců. "Byla to vážně smolná nehoda, jaká se může stát kdykoliv komukoliv," řekl Márquez. Podle vyšetření jde o čistou zlomeninu. "Neobjevili jsme žádné poškození vazů ani dislokaci, nic co by vyžadovalo operaci," potvrdil ošetřující lékař.

Reklama