Hlavní obsah

Abraham se v závěrečném testu před mistrovstvím světa zlepšil

Dauhá

Motocyklový jezdec Karel Abraham zakončil v Kataru poslední oficiální testování před startem mistrovství světa MotoGP 13. místem. Při absenci továrních týmů, jejichž jezdci závěrečné testy absolvovali v průběhu týdne v Austrálii, zaostal český pilot o 2,468 sekundy za nejrychlejším mužem třídenního programu Aleixem Espargarem ze Španělska. Šampionát začne na stejné trati 23. března.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nová "mašina" Karla Abrahama.

Článek

Abrahama stále trápí následky zranění ramena. Ve srovnání s předchozími testy se však dokázal zlepšit mezi jezdci s motocykly třídy Open. Za Američanem Nickym Haydenem, který sedlá totožný stroj Honda RCV1000R, zaostal zhruba o sekundu.

"Rameno se o něco zlepšilo. Minimálně první a druhý den mě zásadně nelimitovalo," uvedl Abraham na svém webu. "Oproti prvním dvěma testům je vidět velký posun. Dostali jsme se na úroveň Aojamy a Reddinga, kteří jedou na stejných motorkách jako já. Jen Hayden nám trochu odskočil," pokračoval.

V závěrečném dnu testů už měl znovu potíže s bolavým ramenem. "Je to škoda, protože se nám začaly dařit lepší časy. Na druhou stranu je asi dobře, že jsme skončili o chvilku dřív, protože na konci testů začal foukat vítr, ochladilo se. Hodně se padalo," dodal Abraham.

S motocyklem nemá Abraham problémy. "Karel se s ním rychle sžívá. To nejdůležitější je, že jsme se dostali blízko dalším jezdcům na hondách. Letos poprvé pro nás testy končí optimisticky a na první závod se můžeme těšit," poznamenal šéfmechanik stáje Cardion AB Motoracing Marco Grana.

Reklama