Hlavní obsah

Kornfeil byl druhý ve volném tréninku Moto3 na Velkou cenu Kataru

Český motocyklový závodník Jakub Kornfeil zahájil novou sezónu mistrovství světa silničních motocyklů druhým místem v úvodním volném tréninku před Velkou cenou Kataru. V kategorii Moto3 byl na okruhu v Losailu rychlejší jen Ital Romano Fenati.

Foto: Právo

Jakub Kornfeil (ilustrační foto)

Článek

Dvacetiletý Kornfeil byl za Fenatim druhý v obou tréninkových jednotkách. Na novém stroji KTM zaostal za Italem v kombinovaném pořadí o 22 tisícin vteřiny. Jeho kolega ze španělského týmu Calvo Isaac Viňales byl celkově sedmý. Další Čech v této kategorii Karel Hanika zajel ve čtvrtečních trénincích 20. čas.

Královskou kubaturu MotoGP opanoval s přehledem Španěl Aleix Espargaró. Karel Abraham zaznamenal v jediném dnešním tréninku této kategorie 16. čas. Úřadující šampión Marc Márquez, jemuž přípravu na sezónu zkomplikovala zlomenina nohy, byl jedenáctý.

Zdravotní problémy měl i Abraham, jenž se vrací po podzimní operaci vazů v levém rameni. "Rameno trochu cítím, ale během tréninku nebolelo," napsal na svém webu. Úvodní den tréninku považoval za vydařený.

"Na první den to bylo docela dobré a myslím, že můžeme být spokojení. Jsme jen o necelou půlvteřinu pomalejší než při posledních testech a to je docela slibné. Stejně tak i šestnáctá pozice a fakt, že jsme se dostali před jiné jezdce na hondách," konstatoval s tím, že na výsledcích je vidět, že se dnes ještě nejezdilo naplno.

Reklama

Související témata: