Hlavní obsah

Plochodrážní Grand Prix České republiky vyhrál opět Woffinden

Aktualizováno

Plochodrážní Grand Prix České republiky vyhrál stejně jako loni Brit Tai Woffinden. Obhájce titulu mistra světa zvítězil na pražské Markétě ve finále před Američanem Gregem Hancockem, Slovincem Matejem Žagarem a Dánem Nickim Pedersenem. Českému jezdci Václavu Milíkovi, jenž absolvoval celý závod díky "divoké kartě", zůstalo vysněné semifinále s pouhými dvěma získanými body hodně vzdáleno.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Tai Woffinden z Velké Británie (vpředu) znovu vyhrál plochodrážní Grand Prix České republiky.

Článek
Fotogalerie

Všech pět jízd základního rozpisu sice dokázal suverénním způsobem opanovat Australan Darcy Ward, a měl tak možnost vybírat jako první pozici na startu, ale v dramatickém prvním semifinále se přes něho přehnal Žagar a poté také Pedersen, jenž břevnovskou dráhu velmi dobře zná z působení v barvách domácího extraligového týmu Olympu Praha.

Podobně vyrovnanou bitvu nabídlo i zápolení druhé semifinálové čtveřice, z níž doplnili finálové kvarteto Woffinden a ostřílený Hancock. Právě Woffinden měl pak možnost prvního výběru startovního místa pro finále a z druhé dráhy vyrazil zcela nezadržitelně za druhým vítězstvím v české metropoli, když vítězně zaťal pěst nad hlavou už půl kola před cílem.

Jednadvacetiletý Milík si vyjel celkem dva body, shodou okolností v opakované sedmé jízdě, v níž měl společně s Polákem Jaroslawem Hamplem nepříjemný pád. K Hamplovi dokonce spěchala záchranka, ale oba jezdci nechyběli po chvilce na startovním roštu. Hampl však podobně jako Milík nakonec neuspěl, a semifinále bylo i proto překvapivě bez polské účasti.

Grand Prix České republiky, závod MS na ploché dráze v Praze:
Finále:
1. Woffinden (Brit.)
2. Hancock (USA)
3. Žagar (Slovin.)
4. N. Pedersen (Dán.)
další pořadí
5. Ward (Aus.)
6. Iversen (Dán.)
7. Holder (Aus.)
8. Lindgren (Švéd.)
15. Milík (ČR)
Pořadí MS (po 4 z 12 závodů):
1. Woffinden (Brit.)
2. Hancock (USA) oba 46
3. Ward (Aus.) 45
4. N. Pedersen (Dán.) 44
5. Žagar (Slovin.) 43
6. Kasprzak (Pol.) 42
20. Milík (ČR) 2

Reklama

Související témata: