Hlavní obsah

VIDEO: Milíkova Grand Prix: drsný pád, rána do hlavy, šrám na nose a dva body

Praha

Rána do hlavy, šrám na nose a minimální porce bodů mu poněkud kazily náladu, nijak ale nesnižovaly jeho odhodlání do dalších bitev. Zařadit se dříve či později mezi špičku chce Václav Milík, který v Praze na Markétě coby divoká karta v pokračování plochodrážní Grand Prix vyjezdil dva body a patnácté místo.

Rozhovor s Václavem Milíkem.Video: Robert Procházka, Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

„Je to o zkušenostech," pokrčil rameny jednadvacetiletý junior. Ve snaze o lepší výsledek mezi elitou ho přibrzdila účast v jediném vážném karambolu večera před zcela zaplněným hledištěm.

Zaraženě po nepříjemném přistání dlouhé sekundy seděl u mantinelu. Ale nedopadl nejhůř. Jaroslaw Hampel polehával na zemi dlouhé minuty, na trať vyjela záchranka. Ale oba se nakonec sebrali a odešli po svých.

„Troy Batchelor mě trefil do předního kola, narovnal mi motorku a už jsem šel do prken," líčil Milík, kterak po kontaktu s Australanem nabral i polského jezdce, oba spadli a mohli být rádi, že je ještě netrefily letící motocykly. „Moc si toho nepamatuju," popisoval Milík situaci ve druhé ze svých pěti jízd v závodu.

„Asi mě to přece jen trochu rozhodilo, reakce pak byly trochu zpomalený," říkal. Přesto v jízdě hned po pádu skončil druhý a připsal svůj jediný bodový zisk večera. Dojel sice druhý, ovšem jelo se bez vyloučeného Australana Batchelora a s ještě hodně otřeseným Hampelem.

Woffinden má skvělé motory, říká pardubický jezdec

Doktory po kolizi nevyhledával. „Takových pádů už bylo," mávnul rukou nad otřesením i naraženým nosem. „Praštil jsem se trošku dohlavy. Trošku víc a ještě jsem si narazil ruku, ale je to dobrý." A šrám na nosu? „To mám asi od toho, jak se mi s přilbou hnuly i brejle."

V čem cítil největší rozdíl proti esům? „Je to i o technice, přece jen jim to jede víc, nevymlouvám se, ale je to tak," podotkl na adresu soupeřů. Z nich nejlépe dopadl Brit Woffinden, ještě nedávno také jen talentovaný junior, a čtyřiačtyřicetiletý americký matador Greg Hancock, který byl jen kousek od toho, aby zopakoval svůj triumf z vůbec první pražské GP v roce 1997.

V čem je kouzlo Woffindenových úspěchů? „Jeho nejsilnější stránkou jsou starty, má opravdu dobrý motory, na startu sotva vylítne páska a je vepředu o půl motorky," přidával Milík inspirativní zážitky z večera na pražské Markétě. „Mohl jsem kouknout, kam a jak si stoupá, je to i o zkušenostech."

Těch přece jen pardubický jezdec tolik ještě nemá. Odhodlaně ale vzhlížel k nejbližším závodům. „V pondělí v Německu začíná kvalifikace o start v příštím ročníku Grand Prix, třeba by se to mohlo povést, ale je to dlouhá a těžká cesta."

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články