Hlavní obsah

Rossi bude za Yamahu jezdit i příští dva roky. Pak má skončit

Devítinásobný mistr světa Valentino Rossi zřejmě uzavře svou závodní kariéru v týmu Yamaha, se kterým prodloužil smlouvu o dva roky do konce sezóny 2016. Právě do té doby chce italský jezdec podle svého dřívějšího prohlášení v šampionátu silničních motocyklů vydržet.

Foto: Automotodrom Brno

Valentino Rossi při testu v Brně.

Článek

"Těšíme se, že příští dva a půl roku zůstaneme pohromadě. Naším úmyslem bylo, aby Valentino zůstal v Yamaze do konce své aktivní kariéry a třeba i potom. Od jeho příchodu v roce 2013 spolu máme jen pozitivní zkušenosti," řekl výkonný ředitel stáje Lin Jarvis.

Rossi se vrátil loni do Yamahy po dvouletém neúspěšném angažmá v Ducati. V této sezoně je zatím druhý v hodnocení seriálu za suverénním Španělem Marcem Márquezem. "Jsem moc šťastný, byl to můj cíl. Cítím se dobře, mám velkou motivaci a jsem rád, že můžu pokračovat na své YZR-M1," řekl pětatřicetiletý Ital.

Rossi získal poslední ze svých titulů v roce 2009, kdy posedmé triumfoval v královské třídě. Další rok jeho snahu o obhajobu zbrzdila zlomenina nohy a poté následovaly roky u Ducati. Po návratu k Yamaze se loni znovu dostal mezi absolutní elitu a skončil v pořadí MS čtvrtý.

"Je vidět, že si závody užívá, všichni okolo MotoGP to vidí, stejně tak i diváci u televize. A jeho nadšení se pak promítá i do výsledků v letošním šampionátu," ocenil jezdce Jarvis.

Reklama