Hlavní obsah

Při testování v Brně potkal lídra MotoGP Márqueze menší pád

Brno

Lídra seriálu mistrovství světa silničních motocyklů MotoGP Marca Márqueze potkal při úterním prvním testování v Brně menší pád, z něhož vyvázl bez zranění. Úřadující světový šampión ladí společně s týmovým kolegou Danim Pedrosou na Masarykově okruhu po tři dny své stroje před srpnovou Velkou cenou.

Foto: Thomas Peter, Reuters

Španělský motocyklista Marc Márquez.

Článek

Oba španělští jezdci zazářili ve víkendovém závodě MS na německém Sachsenringu, kde vyhrál Márquez před Pedrosou a stejné pořadí je také v čele průběžné klasifikace MotoGP.

Při testování si v úterý v Brně užili rozmary počasí. Po slunném ránu se před polednem snesl na trať hustý déšť, který nabídl i výhodu nastavení motocyklů na mokrou trať. Právě na vlhké vozovce po smyku předního kola Márquez ztratil kontrolu a upadl.

"Provázely nás rozmanité podmínky. I když odpoledne trať uschla, tak nebyla tak přilnavá. Takže jsme si ještě neověřili další možnosti nastavení. Snad budou ve středu podmínky lepší a umožní nám splnit úkoly s nastavením stroje. A chceme také poprvé testovat nový motocykl pro příští rok," uvedl Márquez, který dnes odkroužil 49 kol. Stejný počet urazil i Pedrosa.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články