Hlavní obsah

Zranění ukončilo životní sezónu motokrosaře Kadlečka

Motokrosař Michal Kadleček měl namířeno k nejlepším výsledkům v kariéře, ale v neděli se ve slovinském Mariboru vážně zranil a sezóna pro něj skončila. V mistrovství světa třídy MX3 mu patří třetí místo, vede švýcarský šampionát, po víkendu však může na další úspěchy zapomenout.

Foto: archiv

Michal Kadleček

Článek

Ve druhé finálové jízdě šestého podniku MS Kadleček upadl a výsledkem byla řada vážných zranění. Letošní česká motokrosová jednička musela být okamžitě odvezena do nemocnice se zlomenou stehenní kostí, zlomenou lopatkou, žebry a řadou pohmožděnin. "Ještě večer mě v Mariboru operovali," řekl Kadleček. Lékaři mu hlavně zpevnili šrouby zlomenou pravou nohu.

Teď už je v České republice. V úterý ho sanitka ze Slovinska převezla do Mladé Boleslavi, kde je hospitalizován. "Měl bych tu ležet asi týden. Radši bych šel už domů, ale uvidíme, jak to dopadne," uvedl Kadleček, jenž se stále nemůže moc pohybovat. "Jen ležím a cvičím. Aby mi neztuhlo koleno a kyčel," řekl.

Pomalu se také smiřuje s tím, že sezóna pro něj skončila. Podle odhadů lékařů ho čeká asi čtyřměsíční pauza. Mistrovství světa přitom končí v září. "S tím se nedá nic dělat. Prostě to takhle dopadlo. Výsledky byly dobré, ale letos už se asi nesvezu. Prostě se budu muset připravit dobře na další sezónu," uvedl Kadleček.

Přejel jej další jezdec

Ve světovém šampionátu byl přitom na nejlepší cestě dosáhnout historicky největšího úspěchu pro český motokros. Na stupních vítězů v konečném hodnocení MS ještě žádný Čech nestál. Maximem bylo zatím Kadlečkovo páté místo z roku 2003.

Jezdci švýcarského týmu KS se stala osudná kolize hned po startu druhé nedělní jízdy, kdy narazil do jednoho ze soupeřů a upadl doprostřed tratě. "Byla to shoda nešťastných náhod. Trefil jsem jezdce, který přede mnou špatně skočil bokem a upadl. Já už jsem se mu nestihl vyhnout a letěl jsem. Pak jsem jen čekal, co se stane," popsal Kadleček nehodu. Zranění mu způsobil další soupeř, který ho přejel.

Pravou nohu má zlomenou již podruhé v krátké době. Na začátku loňské sezóny si při tréninku zlomil lýtkovou kost. "Loni to byla napůl moje chyba. Tentokrát jsem s tím nic nemohl dělat," dodal Kadleček, jenž má stále v noze šrouby a destičku jako památku na minulou nehodu.

Reklama