Hlavní obsah

Čeští plochodrážníci zůstali v Poslední šanci na hony vzdáleni postupu, finále si vyjela Austrálie

Marně se snažili čeští reprezentanti o senzační proklouznutí do finále mistrovství světa družstev na ploché dráze. Postup, který zajišťovala pouze první příčka z bydhošťského závodu nazvaném Poslední šance, zůstal kvartetu Václav Milík, Eduard Krčmář, Aleš Dryml a Josef Franc na hony vzdálený. Na polském oválu slavili zisk finálové místenky Australané.

Foto: Mikael Fritzon, ČTK/AP

Václav Milík (vepředu).

Článek

Český tým, v němž se o nejvýraznější bodový přísun postarali stejně jako v semifinále junioři Milík s Krčmářem, nakonec těsně prohrál souboj o celkové šesté místo v šampionátu s Američany. Zámořský výběr ale fantastickým způsobem podržel nestárnoucí Hancock. Proměnil v triumf všech šest svých startů, zužitkoval i žolíka a postaral se tím o osmdesát procent zisku celého týmu.

„Platili jsme za úplné outsidery, ale zejména dva naši mladí kluci se rozhodně nedali lacino a statečně se porvali o tu třetí příčku. Jenže USA tu měly k dispozici největší hvězdu celého závodu. K jejich skalpu bychom potřebovali ještě nějakou větší pomoc od zkušených Drymla s Francem," usoudil manažer Milan Špinka.

Austrálie, v jejíchž barvách zazářil úřadující držitel pardubické Zlaté přilby Ward, bude v sobotu večer v Bydhošti bojovat ve finále s Dánskem, Velkou Británii a domácím Polskem, které obhajuje zlaté medaile.

MS družstev na ploché dráze - Poslední šance v Bydhošti
1. Austrálie (Ward, Holder, Doyle, Batchelor)43
2. Švédsko (Jonsson, Nilsson, Jonasson, Berntzon)32
3. USA (Hancock, Wells, Manzares, Ruml)26
4. Česko (Milík 9, Krčmář 8, A. Dryml 5, Franc 2)24.

Reklama