Hlavní obsah

Dánští plochodrážníci jsou mistry světa, Poláky porazili o bod

Bydhošť

Dánští plochodrážní jezdci se stali mistry světa v závodě družstev. V Bydhošti zvítězili o bod před domácími Poláky, kterým vrátili loňskou jednobodovou porážku z pražského finále. O další bod zpět skončila Austrálie, bez šance byli ve finálovém závodě Britové.

Foto: Petr Makušev

Plochá dráha.

Článek

O titulu se rozhodlo ve výjezdu z poslední zatáčky závěrečné dvacáté jízdy, kde po celý závod na třetím místě jedoucí Niels-Kristian Iversen předjel domácího Janusze Kolodzieje. Klíčová byla i diskvalifikace Piotra Protasiewicze z 18. jízdy po nezaviněném pádu, třebaže v ní pak Dán Peter Kildemand získal jen bod.

Dánové získali v novodobé historii šampionátu čtvrtý titul po letech 2006, 2008 a 2012. U všech byl trojnásobný individuální mistr světa Nicki Pedersen, který byl se 17 body nejúspěšnějším jezdcem večera. Čtvrtý týmový titul má i Iversen, vedle Kildemanda patřil do týmu ještě Mads Korneliussen.

Češi obsadili v šampionátu sedmé místo. Ze semifinále postoupili do závodu Poslední šance, ve kterém skončili ve čtvrtek v Bydhošti poslední.

Finálový závod MS družstev na ploché dráze v Bydhošti (Polsko):
1. Dánsko 38 (N. Pedersen 17, Iversen 11, Kildeman 7, Korneliussen 3)
2. Polsko 37
3. Austrálie 36
4. Velká Británie 16.

Reklama

Související témata: