Hlavní obsah

Rossi o formuli 1 nepřemýšlí, nepřijde mu zajímavá

ŘÍM

Motocyklový fenomén Valentino Rossi za volantem formule 1? Ještě nedávno se zdálo, že šestinásobný mistr světa by mohl v roce 2007 skutečně usednout jako pilot do kokpitu v královské automobilové třídě. Šestadvacetiletý král silničních motocyklů ale svůj údajný přestup popřel. Důvod? Formule 1 mu nepřijde zajímavá.

Článek

"Pokud se mě budete ptát na mou budoucnost, na formuli jedna vůbec neberte zřetel," řekl Rossi jasně novinářům podle odborného časopisu Motorsport aktuell. Vítězi posledních pěti Velkých cen v nejsilnější třídě MotoGP připadají závody F1 nezajímavé.

"Už je to docela dlouho, co jsem je naposledy viděl v televizi, ale měl jsem pocit, že nejdůležitějším úkolem pro piloty je, aby auto dovezli do cíle. Taková formule by mě neuspokojila. Už se o tom nehodlám bavit," dodal šestinásobný motocyklový šampión.

Rossi si loni vyzkoušel jízdu v závodním ferrari, což spekulace o možném přestupu posílilo. V minulosti řídil i rallyeový speciál. "Vyhrávat na motorce mě pořád baví. Až toho budu mít dost, skončím a uvidím, co dál. Ale nehodlám se nechat do něčeho tlačit," řekl.

Reklama

Související témata: