Hlavní obsah

Motocyklista Edwards ukončil kariéru, závod MS v Brně už nepojede

Dvojnásobný světový šampión v závodech superbiků a dlouholetý účastník mistrovství světa silničních motocyklů Colin Edwards ukončil kariéru. Čtyřicetiletý Američan to oznámil po víkendové Velké ceně Indianapolis a na konci tohoto týdne v Brně se tak už na start nepostaví. Původně chtěl přitom odejít až po sezóně.

Foto: Brent Smith, Reuters

Motocyklista Colin Edwards (vlevo).

Článek

Závodník přezdívaný "Texaské tornádo" dojel před domácím publikem v Indianapolis třináctý, v průběžném pořadí mistrovství světa královské kategorie MotoGP mu patří 18. místo. Podle týmu Forward-Yamaha není vyloučeno, že se v letošním šampionátu ještě objeví na divokou kartu, nejspíš v závěrečném závodu 9. listopadu ve Valencii.

Pro zbytek sezóny nahradí Edwardse v týmu NGM Forward Racing Alex de Angelis ze San Marina, jenž se do královské třídy přesune ze slabší Moto2.

Edwards kraloval MS superbiků v letech 2000 a 2002. Pak přestoupil do seriálu MotoGP, v němž nikdy nedokázal vyhrát závod, ale pětkrát vybojoval druhé místo a sedmkrát dojel třetí. V konečném pořadí šampionátu skončil nejlépe čtvrtý v roce 2005.

Reklama