Hlavní obsah

Motocyklista Hanika vstoupil do domácího závodu MS pátým místem

Brno
Aktualizováno

Motocyklista Karel Hanika vstoupil do Velké ceny České republiky v Brně pátým místem v dnešním úvodním tréninku. Další Čech v kategorii Moto3 Jakub Kornfeil byl devátý, jediný domácí zástupce v královské třídě MotoGP Karel Abraham zahájil víkendový program osmnáctým místem. Na divokou kartu v Moto2 startující Miroslav Popov byl poslední pětatřicátý.

Foto: AMK Brno circuit JUNIOR team

Český závodník Karel Hanika

Článek

Osmnáctiletý nováček v mistrovství světa Hanika, který v předešlých dvou letech ovládl na Masarykově okruhu doprovodný závod Red Bull Rookies Cupu, zaostal v nejslabší kategorii MS o čtyři desetiny sekundy za nejrychlejším Italem Eneou Bastianinim, který zajel čas 2:08,633 minuty. Devátý Kornfeil na Bastianiniho ztratil další tři desetiny sekundy.

První trénink kategorie MotoGP ovládl lídr MS a vítěz všech dosavadních deseti letošních závodů Marc Márquez ze Španělska, jenž absolvoval okruh nejrychleji za 1:56,803 minuty. Abraham byl pomalejší o 2,4 sekundy.

Čtvrtý Čech na startu Popov odjel v Moto2 jen pět okruhů a z jezdců, kteří do tréninku zasáhli, byl poslední. Za nejrychlejším Italem Francem Morbidellim zaostal o více než pět sekund.

Dnes odpoledne čeká závodníky ještě jeden trénink. Kvalifikace je na programu v sobotu a hlavní závod v neděli.

Reklama

Související témata: