Hlavní obsah

Umístění není žádná bomba, ale čas beru, tvrdil Abraham po výrazném zrychlení v kvalifikaci

Brno

Z nejlepšího tréninkového výsledku dokázal ubrat v kvalifikaci více než sekundu. Nakonec zajel Karel Abraham čas 1:58,100 min, svůj vůbec nejlepší za poslední dva roky na Masarykově okruhu. Nicméně zajistilo mu to jen šestou řadu startovního roštu.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Karel Abraham na brněnské trati.

Článek

Nezklamalo vás trochu, že jste přes takové rapidní zrychlení skončil až sedmnáctý?

Umístění není žádná bomba, ale čas beru. Hodně se mi povedlo zrychlit proti tréninkům, i když to bylo pro mě už opravdu na hraně. Motorka sotva držela. Když jsem těch 1:58,1 dal, zadoufal jsem, že by mě to mohlo hodit ještě víc dopředu. Nedá se ale nic dělat, všichni za to pořádně zatáhli.

Pole position zase vyjel Márquez, ale co jste říkal té tlačenici za ním?

Devět nejlepších lidí srovnaných ve třech desetinách, to mě fakt hodně překvapilo. V Brně jsou většinou rozestupy větší, ale letos to bylo jinak a najednou jsou všichni u sebe. Časově se tu srovnaly tovární motorky Yamahy, Hondy i Ducati.

Bál jste se počasí, aby vám nezačalo pršet jako třídě Moto3?

Nepřipouštěl jsem si to, ale ani v Moto3 to nakonec neměli tak katastrofální a ještě jim díky tomu přerušení červenou vlajkou vyschla trať. Kdyby nám zapršelo, tak při zdejších přeháňkách by to asi nebylo úplně spravedlivé, protože dráha pak různě osychá a každou minutou jsou jiné podmínky.

Co nastavení vašeho motocyklu, budete ho ještě nějak upravovat?

Podařilo se nám odstranit problém s nestabilním zadním kolem, ale bohužel na to trochu negativně reaguje předek. Snad s mechaniky přijdeme na schůdné řešení, a co vymyslíme, tak bude fungovat i celý závod. Přece jenom tam je motorka o patnáct, dvacet kilo těžší při plné nádrži.

Jakou zvolíte strategii pro nedělní závod?

Bude pro mě důležité zvládnout těch prvních pár kol dobře a věřím, že se z toho dá i hodně vytěžit. Aojama s další produkční hondou, se kterým se hodně měřím, je těsně přede mnou a zvlášť s ním bych mohl svést rovnocenný závod a třeba ho i předjet. Dva dny jsem přečkal v Brně dobře, tak aby ještě vyšel ten třetí.

Reklama

Související témata: