Hlavní obsah

Motocyklisté se v Laguna Seca obávají o svou bezpečnost

MONTEREY (USA)

Okruh v Laguna Seca je nebezpečný, tvrdí někteří motocykloví jezdci MotoGP, kteří na něm v neděli absolvují osmý podnik mistrovství světa. V Kalifornii startují jen zástupci královské kubatury, závody do 125 a 250 ccm se znovu pojedou až za dva týdny v britském Donington Parku.

Článek

Americkou trať, která hostila motocyklové mistrovství světa naposledy před jedenácti lety, kritizoval i Valentino Rossi. "Na mnoha místech je ten okruh nebezpečný, ale na několika je nebezpečný opravdu hodně. Bezpečnostní opatření nejsou tak dobrá jako jinde. Pokud se něco nezmění, nebudeme tady moci v budoucnosti závodit," řekl Rossi.

Italský fenomén skončil v pátečním volném tréninku až devátý. Nejrychlejší byl domácí Nicky Hayden.

Okruh přitom kvůli Grand Prix USA prošel úpravami, které před několika týdny schválila odborná inspekce. "Je to skandál, že se tady vůbec jede," zlobil se další Ital Marco Melandri, který je v seriálu MotoGP druhý za Rossim. Podle některých hlasů by se za stejných podmínek na okruhu v Evropě závodit nesmělo.

Španěl Carlos Checa však nevidí situaci tak dramaticky. "Není to lehký okruh pro tak silné stroje, ale bude to zábava. Nevypadá to nebezpečně, i když několik míst je hodně obtížných," prohlásil po desátém místě v tréninku.

Reklama

Související témata: