Hlavní obsah

Kvalifikaci na motocyklovou Velkou cenu USA vyhrál Hayden

Americký jezdec Nicky Hayden vyhrál sobotní kvalifikaci a odstartuje do nedělní Velké ceny USA silničních motocyklů z prvního místa. Hayden na hondě zajížděl jedno rekordní kolo za druhým, jako jediný stlačil čas pod 1:23 minuty a zajistil si na okruhu Laguna Seca svou první pole position v královské kategorii MotoGP.

Článek

Z druhého místa vyrazí na trasu u kalifornského Monterey úřadující šampion a vedoucí muž mistrovství světa Valentino Rossi, jenž také po kvalifikaci kritizoval kvalitu trati. "Řekli jsme pořadatelům, že jestli chtějí, abychom sem přijeli i příští rok, tak musejí udělat mnoho změn. Kdyby nic jiného, tak na asfaltu je spousta boulí," postěžoval si italský suverén.

Kvalifikace vůbec nevyšla druhému jezdci celkového pořadí a Rossiho krajanovi Marku Melandrimu, jenž již podruhé během dvou dnů upadl a odstartuje až z jedenáctého místa.

Na okruhu Laguna Seca se představí pouze jezdci kategorie MotoGP, zbylé dvě třídy se připojí až za čtrnáct dní v britském Donnington Parku. Start dnešního závodu je na programu ve 23:00 SELČ.

Výsledky - kvalifikace:
1. Hayden (USA/Honda) 1:22,670 min., 2. Rossi (It./Yamaha) 1:23,024, 3. Barros (Braz./Honda) 1:23,312, 4. Bayliss (Austr./Honda) 1:23,358, 5. Edwards (USA/Yamaha) 1:23,469, 6. Hopkins (USA/Suzuki) 1:23,493.

Reklama