Hlavní obsah

Drymlovi se v Praze nedařily starty, v Grand Prix neuspěl

PRAHA

Nepříliš spokojený odjížděl v sobotu večer z plochodrážního stadionu v Praze na Markétě Aleš Dryml. Jediný český zástupce v českém klání Grand Prix nenaplnil svůj semifinálový sen a po třech třetích místech obsadil v šestém závodu mistrovství světa předposlední místo. Do průběžného pořadí šampionátu tak získal jen tři body.

Článek

O lepší výsledek Drymla připravily zejména nevydařené starty a pád v jeho třetí rozjížďce, po kterém byl z opakované jízdy vyloučen. "Kdybych nespadl, byl bych asi spokojený. Měl bych o dva body víc," řekl Dryml v rozhovoru s novináři po skončení závodu.

Pád v třetí zatáčce břevnovského oválu zavinila podle jeho slov 'přehecovanost'. "Do nájezdu jsem hodně rychle přilítnul a Lee Richardson tam trochu brzdil. Já už jsem s tím nemohl nic dělat. Škrtnul jsem si o něj, pak o prkna a přišel pád," popsal pardubický plošinář svou nehodu, po které se jen těžko sbíral ze země. Nakonec se ale na start následujících dvou jízd postavil.

Druhým důvodem, proč se mu v Praze nedařilo podle představ, byly špatné starty. Prakticky ve všech případech, až na jízdu končící pádem, byl při výjezdu z první zatáčky poslední. "Kdyby se mi vedly, těch bodů bych měl asi více," řekl Dryml, který startoval na divokou kartu.

Handicapem byly zrušené tréninky

Handicapovalo ho ale, že si nemohl stejně jako ostatní vyzkoušet trať v trénincích, které pořadatelé kvůli dešti zrušili. Starší z bratrské dvojice tak musel riskovat s volbou použití motoru. První jízdu jel na starém, poté na novém, který dostal v pátek.

"Byl to risk, který se podařil až ke konci, kdy se mi vše podařilo vyladit. Spokojený jsem byl až s poslední jízdou," řekl Dryml. Stěžovat si ale nechtěl. "Všichni jsme měli stejné podmínky. Možná jsem chyboval i díky domácímu prostředí, které mě trochu svazovalo," uvedl pětadvacetiletý závodník.

Dryml stejně jako všichni přítomní na pražské Grand Prix ocenil výkon suveréna sezony Tonyho Rickardssona. Čtyřiatřicetiletý Švéd letos vyhrál už pátý závod MS a nezadržitelně směřuje k šestému titulu světového šampiona. "Opět ukázal, že má super formu i vybavení. V semifinále sice dojel druhý za Crumpem, ale bylo vidět, že mu to stačí k postupu do finále. Byl mnohem rychlejší," dodal Dryml.

Reklama

Související témata: