Hlavní obsah

Kornfeil si vyjel v Aragonii čtvrtou řadu, Hanika šestou

Alcaňiz

Motocyklový jezdec Jakub Kornfeil obsadil v kvalifikaci na závod mistrovství světa v Aragonii dvanácté místo a v neděli odstartuje ze čtvrté řady. Druhý český jezdec v kubatuře Moto3 Karel Hanika zajel 17. čas a bude stát uprostřed šesté řady, stejného výsledku dosáhl i Karel Abraham v MotoGP.

Foto: Team Calvo, ČTK

Motocyklový jezdec Jakub Kornfeil v kvalifikaci na závod mistrovství světa v Aragonii.

Článek

Nejrychlejším motocyklistou v nejslabší třídě byl Álex Rins, třetí v průběžném pořadí mistrovství světa. Z pole position vystartuje počtvrté v sezóně. Oba Češi udrželi v sobotu ztrátu na vítězného Španěla do jedné sekundy.

"V porovnání s minulými závody jsme dnes odjeli mnohem lepší kvalifikaci. Nejslabší článek byl ovšem její konec. Poslední tři kola jsem jel s Rinsem, jenže ten v nájezdu do posledního okruhu vyjel schválně mimo trať a vypnul. I tak jsem měl první dva úseky naprosto fantastické. Třetí a čtvrtý už ale tak dobré nebyly, neboť jsem se musel vypořádat s přítomností dvou pomalejších jezdců," uvedl Kornfeil, jenž litoval, že si k lepšímu času nedokázal pomoct vyvezením s rychlejším jezdcem.

Také v MotoGP bude první na startu domácí závodník. Kvalifikaci vyhrál lídr MS a úřadující šampión Marc Márquez na hondě a připsal si jedenáctou pole position v sezóně. V první řadě ho doplní krajan a týmový kolega Dani Pedrosa a Ital Andrea Iannone na ducati.

Abraham byl klasifikován jako sedmnáctý. Jediný český účastník MotoGP měl v první části kvalifikace těžký pád, při němž zničil svou hondu, on sám by běl být zdravotně v pořádku.

Ve třetí zatáčce mi uklouzl předek a bohužel to dopadlo špatně hlavně pro motorku. Trochu o mě zavadila a nesklouzla se, ale projela únikovou zónou a asi ve stoosmdesátikilometrové rychlosti narazila do ochranné zdi. Příčinu pádu jsme ještě nebyli schopni analyzovat, protože je poškozené i rozhraní pro připojení motorky ke stažení dat. Rozhodně ale nemusíme tenhle víkend pohřbívat, závod ztracený není," řekl odhodlaně Abraham.

Kvalifikace na Velkou cenu Aragonie, závod mistrovství světa silničních motocyklů:
MotoGP:
1. M. Márquez 1:47,187
2. Pedrosa (oba Šp./Honda) -0,362
3. Iannone (It./Ducati) -0,498
4. P. Espargaró (Šp./Yamaha) -0,678
5. Crutchlow (Brit./Ducati) -0,710
6. Rossi (It./Yamaha) -1,039
...17. Abraham (ČR/Honda) nepostoupil do druhé části kvalifikace
Moto3:
1. Rins (Šp./Honda) 1:58,318
2. Kent (Brit./Husqvarna) -0,116
3. Guevara (Šp./Kalex) -0,152
4. Miller (Austr./KTM) -0,158
5. Á. Márquez (Šp./Honda) -0,192
6. Bastianini (It./KTM) -0,329
...12. Kornfeil -0,681
17. Hanika (oba ČR/KTM) -0,996.
Moto2:
1. M. Viňales (Šp./Kalex) 1:54,073
2. Zarco (Fr./Caterham Suter) -0,051
3. Kallio (Fin./Kalex) -0,057
4. Morbidelli (It./Kalex) -0,110
5. Rabat (Šp./Kalex) -0,151
6. Lüthi (Švýc./Suter) -0,268

Reklama

Související témata: