Hlavní obsah

Startuje čtvrtfinále Poháru ČMFS

PRAHA

První dva kluby se budou radovat ve středu v podvečer z postupu do semifinále Poháru ČMFS. Rozhodovat se o nich bude na ostravských Bazalech, kam přijede Zlín, zatímco teplická Stínadla se chystají na Slavii. Zápas Žižkov - Jablonec se hraje ve čtvrtek, poslední semifinalista bude znám za týden po utkání České Budějovice - Příbram.

Foto: ČTK/Vladislav Galgonek

Fotbalisté Slavie vyřídili v osmifinále Poháru ČMFS Olomouc, nyní je čekají Teplice.

Článek

Na rozdíl od minulých kol se zdá, že se většina týmů chystá na zápasy s kompletními sestavami. Ale jsou i výjimky; Ostrava už předem dala najevo, že přednější je pro ni liga.

"Znovu tak dostanou příležitost hráči z lavičky, ale nikoli v takové míře jako před týdnem. Budou to dva, tři hráči širšího kádru," tvrdil trenér Erich Cviertna. Chybět mu budou zraněný Pavel Besta, nemocný Svěrkoš a mladík Papadopulos, který zamířil na sraz reprezentační devatenáctky.

Zlín sice v lize prohrál, ale do Ostravy jede s cílem favorita zaskočit stejně jako v minulém pohárovém vystoupení v Liberci. "Chceme se v poháru dostat co nejdále, nastoupíme v nejsilnější sestavě. S Baníkem jsme letos dvakrát remizovali," připomněl vyrovnanou bilanci trenér Vlastislav Mareček. Drobné zdravotní problémy měl pouze Klhůfek, který by měl být už k dispozici.

Slavia na hřištích soupeře váhá, Teplice cítí šanci

Teplice se těší na atraktivní duel a tuší šanci. Hosté totiž ve čtyřech jarních prvoligových zápasech na půdě soupeřů uhráli pouze remízu 1:1 a na Spartě prohráli 0:2. Severočeši navíc už čtyřikrát na Stínadlech dokázali slávisty v lize porazit, jenže posledních pět duelů vyhráli červeno-bílí.

"Víme, že to slávistům venku moc nejde, ale jinak mají výborný tým. Ovšem my hodláme v poháru dojít co nejdále. Je z něj částečně snadnější cesta do Evropy, vždyť v lize se může rozhodovat až v posledním kole," připomněl trenér František Straka, že cílem Teplic je postup do Poháru UEFA. K dispozici bude mít stejný tým, který v neděli remizoval s Brnem.

Slávisté vyhlašují, že o titul už přišli, a tak vzhlížejí s nadějí k druhé tuzemské soutěži. O sobotní porážce se Spartou se už v Edenu nemluví. "Derby jsme si společně rozebrali v pondělí. Už je to za námi a teď se maximálně soustředíme na pohár," prohlásil trenér Miroslav Beránek.

Přiznal však, že mu velké starosti dělá stále se rozšiřující marodka. K dlouhodobě zraněným Krajčíkovi, Šilhavému, Novotnému a Kučerovi totiž po derby přibyli i Bejbl s Adautem a nemocný Hottek.

Program čtvrtfinále Poháru ČMFS
Středa 16. dubna:
16:30, Baník Ostrava - Tescoma Zlín (rozhodčí Dvořáček - Ondo, Chytil), FK Teplice - Slavia Praha (Jára - Gulajev, Filgas).
Čtvrtek 17. dubna:
16:30, Viktoria Žižkov - FK Jablonec (Hlaváč - Zlámal, Bouše).
Středa 23. dubna:
16:30, České Budějovice - Příbram.

Reklama