Hlavní obsah

Motorkáři uctí v Brně Simoncelliho památku pokusem o rekord

Brno

Pokusem o překonání rekordu v počtu motorkářů na Masarykově okruhu v Brně uctí v neděli 12. října fanoušci památku italského závodníka Marca Simoncelliho. Akce se uskuteční už potřetí, loni se společně projelo po závodní dráze 2988 motocyklů.

Foto: Simone Rosa

Marco Simoncelli krátce před smrtí.

Článek

Simoncelli tragicky zahynul před třemi roky při Velké ceně Malajsie. Dva měsíce před smrtí tehdy čtyřiadvacetiletý Simoncelli dosáhl právě v Brně poprvé v kariéře na pódiové umístění v královské třídě MotoGP.

Tři dny po Simoncelliho pohřbu uspořádali motorkáři na Masarykově okruhu spontánní pietní akci, které se podle neoficiálního odhadu zúčastnilo přes 1500 motorkářů. O rok později se sjelo 1349 motocyklových jezdců a loni se blížil počet třem tisícům. Tuto hranici chtějí organizátoři letos překonat.

"Účast v minulém roce nás zaskočila. Došly nám samolepky, kterými jsme počítali množství motorek. Na dráze vznikla zácpa," připomněla manažerka akce Iva Lacinová. "Tentokrát bude vše připraveno na ještě větší počet strojů," dodala. Akce bude otevřená pro všechny typy motocyklů, účast na rekordu je zdarma.

Motorkáři se mohou těšit na autogramiádu osobností z motocyklového světa. Kolonu po dráze Masarykova okruhu povedou například vítěz legendárního závodu Tourist Trophy Kamil Holán. V paddocku bude připravena expozice legendárních motocyklů Indian. "Ze vzpomínkové akce se během pouhých dvou let stal největší motocyklový sraz v České republice. Tomu chceme přizpůsobit i program," vysvětlila Lacinová.

Reklama

Související témata: