Hlavní obsah

Milík v rozjezdu tří soupeřů získal plochodrážní titul

Březolupy

Václav Milík se stal podruhé českým šampiónem na ploché dráze. Ve druhém finále v Březolupech sice pardubický jezdec nepotvrdil svoji neporazitelnost z úvodního závodu v Praze a bodově se na něj dotáhli rivalové z pražské Markéty Josef Franc a Matěj Kůs, v dodatečné rozjížďce o medaile je ale porazil.

Foto: Petr Makušev

Český plochodrážník Václav Milík (vpravo) v těsném závěsu za Britem Woffindenem při GP na Markétě.

Článek

Jednadvacetiletý Milík bojoval v rozjezdu o český titul třetím rokem po sobě. Zatímco v roce 2012 v něm porazil Lukáše Drymla, vloni podlehl jeho staršímu bratrovi Alešovi. V Březolupech vítězstvím v českém šampionátu navázal na dva týdny starý triumf v juniorském mistrovství Evropy.

Nejúspěšnějším jezdcem druhého finále byl březolupský Martin Málek, který z pěti rozjížděk vyhrál čtyři a jednou přijel třetí. Milík zahájil dvěma výhrami, při cestě za třetí ale v poslední zatáčce upadl a cestu k titulu si zkomplikoval i diskvalifikací z poslední jízdy kvůli způsobení pádu soupeře.

Rozjezd se jel natřikrát, protože nejprve upadl Milík, pak i Franc, až třetí jízda se povedla a medailisté projeli cílem v pořadí Milík, Franc, Kůs.

Mistrovství ČR jednotlivců na ploché dráze - závěrečný 2. finálový závod v Březolupech (Uherskohradišťsko):
1. Málek (Březolupy) 13 b.
2. Holub 12+3 v dodatečné rozjížďce
3. Franc (oba Markéta Praha) 12+0
Konečné pořadí:
1. Milík (Pardubice) 23+3
2. Franc 23+2
3. Kůs (Markéta) 23+1

Reklama

Související témata: