Hlavní obsah

Rous i Abraham chtějí na domácí trati bodovat

BRNO

S cílem dojet do patnáctého místa a bodovat nastoupí kvarteto českých jezdců na start závodu mistrovství světa silničních motocyklů v Brně, který se pojede příští neděli. Na domácí trati se představí Radomil Rous a Jakub Smrž ve třídě do 250 ccm a Lukáš Pešek s teprve patnáctiletým Karlem Abrahamem v nejslabší kubatuře do 125 ccm.

Článek

"Na domácí závod se hodně těším. Budu sice pod větším psychickým tlakem, chtěl bych ale rozšířit svůj dosavadní zisk osmi bodů a hlavně zajet co nejlépe," uvedl na dnešní tiskové konferenci v Brně Rous, který zatím v průběžné klasifikaci třídy do 250 ccm figuruje na dvacátém místě.

Rous drží v Brně i český traťový rekord, na jeho překonání si ale o příštím víkendu příliš netroufá. "Nejsem spokojen se svým motocyklem Honda, kterému chybí lepší výkonnost. Materiálové vybavení neodpovídá tomu, co bychom společně s týmovým kolegou Španělem Alexem Debonem měli mít," řekl Rous.

Uznal, že o útoku na český traťový rekord by mohl uvažovat pouze v případě, že by dostal nové díly. "Motorka je opravdu slabá," dodal Rous.

Abraham na svůj první bod z mistrovství světa stále čeká. "Musím přiznat, že jsem trochu nervózní, neboť jsem se dlouho v Brně nesvezl. Útoky na případné bodové zisky si ale určuji až v samotném závodě," řekl český jezdec.

"Nejlépe jsem se například cítil po tréninku v Assenu, když jsem byl na 28. místě. V závodě jsem ale hned v prvním kole upadl," řekl Abraham, který v posledních dvou závodech MS v Doningtonu a na Sachsenringu skončil shodně sedmnáctý.

Reklama

Související témata: