Hlavní obsah

Kuklík si ve Finsku zlepšil své letošní maximum v endurovém MS

HEINOLA (Finsko)

Svého zatím nejlepšího výsledku v letošní sezoně dosáhl v sedmém závodě mistrovství světa v enduru český motocyklista Víťa Kuklík. Člen reprezentačního Trophy týmu na nadcházející zářijové Šestidenní v Povážské Bystrici obsadil v nedělní části kategorie Enduro 3 čtvrté místo. V sobotu byl šestý.

Foto: internet

Ilustrační foto

Článek

Druhý den soutěže se vydařil i dlouholeté české jedničce Romanu Michalíkovi, jenž byl v Enduro 1 šestý. Michalík měl přitom v sobotu problém se svým motocyklem TM, na kterém zadřel motor. Druhý den však dostal od italského výrobce nový a předvedl výborný výkon. Na některých měřených testech se dokonce pohyboval na pomyslných stupních vítězů.

Na bodované pozice dosáhli na severu Evropy i další čeští jezdci Michal Rudolf, Jakub Horák a v juniorské kategorii Sedláček. I oni budou na Slovensku startovat v reprezentačních týmech, Horák a Sedláček ale pojedou juniorskou Stříbrnou vázu.

"Kluci podali na náročné trati, která byla v neděli místy až neregulérní, dobrý výkon. Mladí jezdci získali vedle bodů i řadu zkušeností, které se jim budou na Šestidenní hodit," řekl šéf týmu KBS ÚAMK Ladislav Krupička.

Mistrovství světa bude osmým dílem pokračovat 8. a 9. října v řeckém Serres.

Výsledky:
1. den:
Enduro 1: 1. Cervantes (Šp./KTM), 2. Germain (Fr./Yamaha), 3. Oblucki (Pol./Yamaha).
Enduro 2: 1. Salonen (Fin./Honda), 2. Pohjamo (Fin./TM), 3. Aro (Fin./KTM).
Enduro 3: 1. Tarkkala (Fin./KTM), 2. Knight (Brit./KTM), 3. Guillaume (Fr./Gas Gas), ...6. Kuklík (ČR/KTM), 14. Rudolf (ČR/KTM), 17. Horák (ČR/KTM).
2. den:
Enduro 1: 1. Cervantes, 2. Albergoni (It./Honda), 3. Belometti (It./KTM), ...6. Michalík (ČR/TM).
Enduro 2: 1. Merriman (Austr./Yamaha), 2. Aro, 3. Botturi (It./KTM).
Enduro 3: 1. Knight, 2. Tarkkala, 3. Ahola (Fin./Husqvarna), 4. Kuklík, ...13. Rudolf, 16. Horák.

Reklama