Hlavní obsah

Freestyle motokrosař Podmol se dva měsíce po operaci chystá závodit

Praha

Jen dva měsíce po operaci kotníku se elitní český freestylový motokrosař Libor Podmol opět představí za řidítky motocyklu. Mistr světa z roku 2010, kterého zranění v listopadu vyřadilo z boje o titul světového šampióna, nebude chybět na exhibici Masters of Dirt ve Vídni.

Foto: Sport.cz

Libor Podmol na své motorce.

Článek

"Masters of Dirt je srdcovka, podle mého nejlepší exhibice v Evropě. Moc se těším, až všechny kluky z různých odvětví extrémních sportů zase uvidím a pokecáme a pojezdíme," uvedl Podmol, jenž po prosincové operaci začal již v lednu trénovat. Na začátku března totiž nechce chybět na prvním závodě MS v Berlíně.

"Ze začátku mi největší problémy dělalo vyvážení těla. Snažilo se 'ochránit' hojící se nohu, a tak jsem stál spíš na pravé straně. A když jsem takhle vjel do rampy, nelítal jsem úplně rovně. No a pak jsem samo sebou s nohou bojoval při dopadu. To jsem si vždycky pěkně zakřičel," popsal třicetiletý Podmol tréninkové začátky.

Trénovat i závodit "přes bolest" je prý ale zvyklý. "U dopadu zatnu zuby a bolest překousnu, ale když při odraze nejsem vyvážený, celý skok je pak na houby. Dobrý je, že se to každý trénink o trochu zlepšuje. V sobotu jsem byl už schopen dělat většinu svých triků," uvedl Prokop.

Ve Vídni bude závodit se svým mladším bratrem Filipem. "Pojedeme synchro, jakože budeme skákat blízko sebe a předvádět stejné kousky. Trochu jsme to pilovali. Myslím, že to bude skvělé, jelikož už teď všichni říkají, že je jak moje kopie. Takže tam bude lítat Podmol dvakrát vedle sebe. Třeba si budou lidi myslet, že jim jdou oči šejdrem," smál se Podmol.

Reklama

Související témata: