Hlavní obsah

Trophy tým drží na Šestidenní sedmé místo, Scheder pokračuje zraněný

POVAŽSKÁ BYSTRICA

Českému Trophy týmu patří i po třetím dnu mezinárodní Šestidenní v Považské Bystrici sedmé místo. Průběžné vedení v polovině soutěže stále drží Italové před Francouzi, třetí jsou Finové. V českém týmu má za sebou zlý den Karel Scheder, který druhou polovinu soutěže absolvuje se zlomeným posledním článkem palce na pravé ruce.

Článek

Scheder upadl už při měřeném testu, hůře pro něj ale skončila další havárie v lese. Po dojezdu etapy musel s roztrženým prstem do nemocnice a pokračovat bude moci jen se speciálně upravenou rukavicí. "Tu ruku tam dostaneme. Pojede dál, on je dřevorubec," charakterizoval manažer Trophy týmu Ladislav Krupička náturu a zarputilost zraněného jezdce.

Krupičkovi svěřenci se dnes prý v prvním endurotestu v mlze a na mokré trávě trápili, chytili se ale při druhém, v němž Roman Michalík dokonce zajel v absolutním pořadí podle neoficiálních výsledků osmý čas. "Jelo se na nové náročné trati a bylo to celkově ostřejší," řekl ČTK Krupička. Potěšilo jej vedle solidní jízdy ostatních i zlepšení veterána Bohumila Posledního.

Pouze v pěti, stejně jako od středy Francouzi, už pokračují Finové, kterým se hned v prvním testu zranil Marko Tarkkala - po pádu byl odvezen do nemocnice s otřesem mozku. Hodinovou ztrátu nabral člen australského Trophy týmu Damian Smith, jeho čas se ale dnes škrtal. Klíční kost si zlomil dosavadní lídr britského juniorského týmu Greg Evans. "Začíná to být hustý a navíc se tu schyluje k dešti," řekl Krupička.

Čeští junioři jsou stále jedenáctí, vedou rovněž Italové.

Reklama