Hlavní obsah

Drsný pád! Mistr odvážných salt Pilát se při tréninku zranil, letěl pro něj vrtulník

Po drsném přistání v přípravě se zranil Petr Pilát. Přední český freestyle motokrosař musel do pražské fakultní nemocnice na Vinohradech. Přivodil si šrámy na horní polovině těla. Jak dlouho bude v péči lékařů, není zatím jasné.

Foto: archiv Petra Piláta

Freestyle motokrosař Petr Pilát.

Článek

Podle dostupných informací spadl z devítimetrové výšky, několik minut byl v bezvědomí. "Utrpěl středně těžká zranění hrudníku a břicha. Letecká záchranná služba ho převezla do vinohradské nemocnice," řekla podle ČTK mluvčí středočeské záchranky Petra Effenbergerová

Pilát má tréninkový areál doma na Benešovsku. Ve čtvrtek do něj podle zdrojů Sport.cz mířila sanitka rychlé záchranné služby, aby mistra odvážných salt přepravila do Čerčan, odkud byl z parkoviště jednoho z obchodních center transportován do Prahy.

Informaci přinesl i server tn.cz. Čtyřiadvacetiletý Pilát kdysi jako nejmladší v historii zvládl backflip, a to už ve svých čtrnácti. Zítra měl startovat při závodech v Krakově, figuroval v tamní startovní listině. Podle všeho se ještě chystal doma, kde má k dispozici i speciální dopad s molitanem.

Účinkoval i v nejrůznějších show, nyní ho zřejmě čeká pauza.

Reklama