Hlavní obsah

Po Pilátovi upadl i Podmol. Už druhý den náročný trik ale pokořil

Krakov

Po freestylovém motokrosaři Petru Pilátovi se v polském Krakově nevyhnul pád ani dalšímu českému reprezentantovi Liboru Podmolovi. Závodník, který v sobotu absolvoval jubilejní 100. závod v seriálu Night of the jumps, upadl v pátečním prvním závodě, když nezvládl trik s názvem The Volt. V sobotním dalším měření sil a schopností se ale Podmolovi dařilo a náročný skok se mu podařilo vůbec poprvé v kariéře ustát.

Pád Libora Podmola v Krakově

 
Článek

V závodě už se Podmolovi trik The Volt zdařil

Po čtvrtečním šoku, který freestylovým fanouškům způsobil Pilát, se při tréninku poroučel na zem i Podmol. Není divu, že se příznivcům v Krakově ulevilo, když Podmol ihned vyskočil na nohy. A to, jak zpomalené záběry ukazují, schytal pěknou ránu do hlavy. „Dopadl jsem na prdel z osmi metrů, naštěstí ji mám jen naraženou," smál se na stránkách fmx.cz.

Podmol se ale rozhodl náročný trik zařadit do své jízdy i v sobotním závodě, v němž se mu už zadařilo. Řídítka tentokrát chytil včas a poprvé v kariéře ustál trik Body Varial - The Volt. A skončil druhý.

„V sobotu se mi poprvé v životě podařilo ustát na hlínu Body varialový trik Volt, u kterého jsem v pátek spadl. Měl jsem hroznou radost, protože jsem odjel trik, který je považován za nejtechničtější," pochvaloval si Podmol.

Samotný závod ovládl Francouz David Rinaldo, který se musel po zrušení svého letu vydat do Polska po vlastní ose a v aréně se objevil pouhou hodinu před začátkem kvalifikace.

Reklama

Související témata: