Hlavní obsah

Motocyklový závodník Pedrosa půjde na další operaci ruky

Bývalý trojnásobný mistr světa v závodech silničních motocyklů Dani Pedrosa se rozhodl podstoupit operaci, která by mu měla pomoci vyřešit dlouhodobé problémy s rukou. Devětadvacetiletého jezdce čeká po zákroku pauza na čtyři až šest týdnů, jeho místo v týmu Hondy prozatím zaujme Japonec Hiroši Aojama.

Foto: Osama Faisal, ČTK/AP

Španěl Dani Pedrosa

Článek

Pedrosu trápí zvýšený tlak v předloktí, což je u motocyklových jezdců častý problém, který způsobuje špatný průtok krve, otoky a velké bolesti. Jízda na motorce je pro postižené závodníky velice obtížná.

Španěl, který v loňském šampionátu MotoGP skončil čtvrtý a vyhrál jediný závod v Brně, se s touto diagnózou potýká už delší dobu. Vloni se po Velké ceně v Jerezu podrobil první operaci, která ale zlepšení nepřinesla. Během zimní pauzy se snažil najít jiné řešení, v úvodu sezony se ale problémy přihlásily znovu v plné síle.

Jezdec Hondy, jenž v úvodní Velké ceně Kataru obsadil ve třídě MotoGP šesté místo, se proto rozhodl pro další operaci. Zákrok na klinice v Madridu je naplánován na pátek. Vítěz 26 závodů v MotoGP tak určitě zmešká příští GP v Austinu, která se pojede 12. dubna, i další závod v Argentině.

Reklama