Hlavní obsah

Dryml hlídal Crumpa, překvapil jej Nichols

Stejně jako loni se plošináři Aleši Drymlovi podařilo v neděli při pardubické Zlaté přilbě probojovat na stupně vítězů. Český závodník si ve hvězdném finále dojel pro třetí místo a v rozhovoru pro Právo říká: "Třeba jednou přijde ten krásný den, kdy si přilbu posadím na hlavu já."

Článek

Ve finále jste byl třetí, proti loňsku jste si o místo pohoršil, ale jako jediný z minulého osazenstva stupňů jste byl znovu mezi třemi nejlepšími... Finále bylo cílem. Pak už je to o jedné jediné jízdě. Je to loterie. Měl jsem dobrou startovní pozici číslo dvě. Povedlo se mi uhlídat Crumpa, ale Pedersen odstartoval o trošku lépe a pak nás oba překvapil Scott Nicholls. Klobouk dolů. Ale třeba jednou přijde ten krásný den, kdy si přilbu posadím na hlavu já.

Bylo těžší dostat se na stupně loni, kdy nebylo ve finále tolik zvučných jmen, nebo letos? To se nedá říci. Loni tady taky byly hvězdy, ale nevyšlo jim to. A letos se do finále nedostal třeba Adams, a to je tu čtyřnásobný vítěz. Systém závodu je těžký.

Nebylo chybou hlídat hlavně Crumpa? Kdybych nedržel lajnu, šel by přede mě a rozjel by se. Cítil jsem ho těsně za sebou. Nebylo vyhnutí. Snažil jsem se být uvnitř dráhy, trochu jsem tím otevřel cestu Pedersenovi, měl o trošku lepší start a pak i pozici a oba nás pak zaskočil Nicholls.

Před závodem se říkalo, že Lukáš šel s formou nahoru a že vy jste unavenější ze všech těch zdlouhavých ligových závodů roku v Británii, Švédsku, Německu i Česku... Bráchova forma se opravdu výrazně lepšila, ale moje zůstávala stejná, věřil jsem si, i když toho po nějakých devadesáti závodech mám opravdu dost. A Lukášovi chybělo málo a byl tam taky.

V ligách se vám dařilo, čeká vás ještě mistrovství Evropy. Myslíte ještě na to, že byste případným triumfem získal pro příští rok stálou divokou kartu pro Grand Prix? Do Loniga na Evropu se těším, tamní dráhu znám. Byl jsem tam i na volném závodě. Při vítězství by asi šance na Grand Prix byla, ale záruka to není žádná. Čeští jezdci nejsou pro šéfy Grand Prix atraktivní. Těžko mohou čekat sponzory od nás, spíše z Dánska, Británie či Švédska, ale uvidíme.

Reklama