Hlavní obsah

Hanika odstartuje v Jerezu z druhé řady, v kvalifikaci byl šestý

Jerez

Karel Hanika odstartuje do Velké ceny Španělska silničních motocyklů z druhé řady. V kvalifikaci třídy Moto3 zajel na okruhu v Jerezu šestý čas, Jakub Kornfeil byl dvanáctý. Karel Abraham skončil v MotoGP dvacátý a pojede ze sedmé řady.

Foto: AMK Brno circuit JUNIOR team

Karel Hanika, dvojnásobný mistr České republiky v závodech silničních motocyklů.

Článek

Devatenáctiletý Hanika skončil šestý i v kvalifikaci na předchozí Velkou cenu Argentiny, v tamním závodu pak obsadil sedmé místo. Dnes za nejrychlejším Fabiem Quartararem z Francie zaostal o 407 tisícin sekundy.

"Jsem za druhou řadu rád, není to špatné, ale myslím, že to mohlo být i lepší, protože mám celý víkend velmi dobré tempo. Byl jsem jedním z mála jezdců, kteří svůj nejlepší čas zajeli sami (bez kontaktu se soupeři), to je pro zítřek velmi důležité," uvedl Hanika ve zprávě týmu Red Bull KTM Ajo.

Kvalifikace pro něj ale skončila nešťastně, v posledním kole měl nepříjemný pád po takzvaném highsideru. "Byl to docela těžký pád, naštěstí jsem v pořádku. Bolí mě rameno a pravá noha, ale pro zítřek to není nic vážného," řekl český talent.

S kvalifikací byl spokojený i Kornfeil. "Jde vidět, že jsme v porovnání s minulými závody udělali velký pokrok. Nyní skutečně máme výchozí pozici na to, abychom se poprali o dost bodů," uvedl.

Abraham v královské kubatuře MotoGP nepostoupil z první části kvalifikace, v té druhé si pole position zajistil Španěl Jorge Lorenzo.

Velká cena Španělska, závod mistrovství světa silničních motocyklů v Jerezu - kvalifikace:
Moto3:
1. Quartararo (Fr./Honda) 1:46,791
2. Kent (Brit./Honda) -0,120
3. Oliveira (Portug./KTM) -0,193
...
6. Hanika -0,407
12. Kornfeil (oba ČR/KTM) -0,737.
MotoGP:
1. Lorenzo (Šp./Yamaha) 1:37,910
2. M. Márquez (Šp./Honda) -0,390
3. Iannone (It./Ducati) -0,558
...
20. Abraham (ČR/Honda) nepostoupil do 2. části kvalifikace.
Moto2:
1. Rabat 1:42,874
2. Rins (oba Šp./Kalex) -0,305
3. Folger (Něm./Kalex) -0,327.

Reklama

Související témata: