Hlavní obsah

Motocyklový závodník Rous odešel od týmu a MS již letos nepojede

PRAHA

Český motocyklový jezdec Radomil Rous odstoupil několik dnů před Velkou cenou Austrálie od smlouvy se svým španělským týmem Würth Honda BQR. Sedmadvacetiletý jezdec, jenž prý byl s podmínkami ve své stáji dlouhodobě nespokojen, se tak ve zbývajících třech závodech mistrovství světa v sezoně nepředstaví.

Článek

"Nepohodli jsme se s týmem," řekl spolupracovníkovi ČTK Rous, jenž letos v kubatuře do 250 ccm nasbíral jedenáct bodů. Kralickému rodákovi vadilo, že nedostává kvalitní materiál a že mechanici až příliš upřednostňují týmovou jedničku Alexe Debona.

"Mám pocit, že jsem dostával materiál, který Španělům zbyl z loňska. Šéftechnik se nám měl věnovat oběma, ale Debonovi se věnoval výrazně víc. Chápu, že je týmovou jedničkou, ale když jsem za ním šel, čekal jsem nějaká řešení. A on to nechal vyšumět," popsal obtíže Rous, kterého ze smlouvy vyvázal manažer. "Podle jeho slov to bylo velmi nepříjemné. Je ale divné, že je v týmu ani nezajímalo, proč už nechci dál závodit," dodal jezdec, jenž se letos o body přetahoval s Jakubem Smržem.

V tomto týdnu absolvoval Rous první testy u českého týmu K+L Intermoto, který jezdí seriál závodů Supersport. "Měl jsem ještě jednu nabídku do mistrovství světa dvěstěpadesátek, ale po zvážení jsem ji nepřijal. Co bude dál, se teprve uvidí," uvedl po rozpačitém závěru sezony Rous.

Reklama