Hlavní obsah

Rekord díky prodloužení smlouvy poroste. Praha nemá konkurenci

Praha

Pořadatelský rekord ještě může růst. Plochodrážní Grand Prix České republiky bude součástí kalendáře mistrovství světa nejméně do roku 2018. Promotérská společnost BSI prodloužila s pražskými pořadateli z Autoklubu Markéta současnou smlouvu o další tři roky. Včetně dnešního závodu (startuje v 18.45 h, vysílá Sport 1) je podnik v české metropoli součástí vrcholného seriálu už po devatenácté, nepřetržitě se tam jezdí od roku 1997.

Foto: AK Markéta

Vše připraveno. Takhle to na zatím prázdné pražské Markétě vypadalo v pátek odpoledne.

Článek

Už teď nemá Praha mezi pořadateli konkurenci. V příští sezóně se příznivci bitev v levotočivých zatáčkách můžou těšit na jubileum. "Je fantastické sledovat, jak pražská Markéta vyrostla ve fantastické plochodrážní místo," uvedl po podpisu dohody Paul Bellamy, šéf BSI.

Obě strany prodloužení kontraktu oznámily na svých internetových stránkách v předvečer dnešního závodu, mezi jehož favority patří vítěz předešlých dvou ročníků Tai Woffinden z Británie, ale i protřelý americký matador Greg Hancock, který vyhrál už první pražský podnik  GP. Domácí divokou kartou je Václav Milík.

"Vše je nachystáno, snad i dráha bude dobrá, co nejzávodivější, déšť v předešlých dnech jí pomohl. Vypadá to na velký sobotní večer," řekl Tomáš Topinka, bývalý závodník, který se na Markétě stará o přípravu oválu.

Termín závodu v příštím roce je stanoven na 25. června.

Reklama

Související témata: