Hlavní obsah

Tátu nepotěšil. Všechno, co vydělám, nasypu do motorů, sliboval si naštvaný Milík

Praha

Zklamání netajil, vyhlížel už ale radši další závody. Václav Milík je ve hře na vícero plochodrážních frontách, může si vyjet účast v příštím ročníku Grand Prix, zkouší se prodrat do ME, jezdí nabitou polskou ligu, ale proti hvězdám na pražské Markétě se o víkendu neprosadil. Coby divoká karta při GP ČR jen paběrkoval, skončil patnáctý se dvěma body. Stejně jako loni.

Václav Milík po GP ČRVideo: rob, Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

„Pocitově je to horší, investoval jsem do toho víc, ale pořád to tady na ty borce nestačí. Nemám takové vybavení jako ostatní, ale všechny peníze, co do příští Grand Prix vydělám, nasypu do motorů," měl po letošním nezdaru jasno, co je třeba napravovat.

„Chci zkusit, jestli na to mám. Teda, jestli za rok ještě dostanu od pořadatelů šanci," pokračoval momentálně nejlepší domácí jezdec, kterého zkraje příštího měsíce čeká SP týmů, ale bude i ve hře o postup do elitních seriálů - je v semifinále kvalifikace GP pro rok 2016 a krok ho dělí od účasti v letošním ME.

„Udělám vše pro to, abych se někdy do Grand Prix dostal nastálo, ne jen na divokou kartu. Je něco úplně jiného jet s nejlepšími pořád než jeden závod za sezónu," připomínal. „Vím to z Polska, zprvu se mi tam nedařilo, ale člověk si na to zvykne a jede čím dál líp," přemítal dvaadvacetiletý syn bývalého pardubického závodníka.

Vyhrál Woffinden

"Táta spokojený nebude," věděl dobře poté, co jen zpovzdálí sekundoval nejlepším, z nichž na nejvyšší stupeň nakonec vystoupil Brit Woffinden. Za ním skončili Poláci Hampel a Janowski, vše jezdci Milíkovi důvěrně známí z ligových bitev.

Pražští pořadatelé se českou jedničku coby úspěšného juniora pokoušeli protlačit do GP už letos jako stálého účastníka. Nakonec to ale dopadlo tak, že Česká republika opět nemá pravidelné jezdecké zastoupení v seriálu.

Poslední příznivější výsledek zaznamenal v roce 2012 Josef Franc (7. v Praze na divokou kartu), který tentokrát startoval jako náhradník, ale podobně jako Matěj Kůs se neprosadil. Posledním, kdo z Čechů zanechal stabilnější stopu v GP, byl v roce 2008 Lukáš Dryml. Startoval v celém seriálu, ale neudržel se, skončil patnáctý.

Reklama

Související témata: