Hlavní obsah

Povedená kvalifikace! Hanika a Kornfeil odstartují v Mugellu z druhé řady

Aktualizováno

Karlu Hanikovi a Jakubu Kornfeilovi se v třídě Moto3 povedla kvalifikace na Velkou cenu Itálie. Čeští motocykoví závodníci do ní v neděli vyrazí z druhé řady. Hanika dnes zajel v Mugellu čtvrtý čas, Kornfeil šestý.

Foto: Team Racing SIC M7 Drive, ČTK

Motocyklový závodník Jakub Kornfeil.

Článek

Pro Haniku znamená čtvrtá pozice vyrovnaný nejlepší výsledek v kariéře. Kornfeil byl čtvrtý před dvěma týdny v Le Mans, kde však kvalifikaci výrazně ovlivnil déšť.

Pole position získal v novém rekordu okruhu 1:56,615 britský lídr šampionátu Danny Kent. Hanika na něj ztratil 714 tisícin sekundy, Kornfeil o 37 tisícin víc.

Kornfeila těšilo, že na kvalitní výsledek dosáhl přesto, že se mu nepodařilo vyvézt za nějakým soupeřem. "Popravdě, nečekal jsem, že bych mohl být tak vysoko bez slipstreamu, takže je to docela příjemné překvapení. Mít před sebou někoho je tady v Mugellu hodně důležité a s časem to může udělat neuvěřitelné věci," uvedl na svém webu Kornfeil. "Je skvělé ukázat, že si rychlá kola umím zajet i úplně sám. Moc mě těší, že jsme navázali na trend z Le Mans, kde jsme startovali čtvrtí," dodal.

V nejsilnější třídě MotoGP byl Karel Abraham klasifikován na dvacátém místě, což znamená sedmou řadu. Překvapením kvalifikace byl výpadek mistra světa Marca Márqueze. Španělský jezdec na hondě se nedostal do druhé části pro dvanáct nejrychlejších a na roštu se bude muset spokojit s třináctým místem a tedy pátou řadou.

Pro první pole position v kariéře si dojel na domácí trati Ital Andrea Iannone s ducati.

GP Itálie, závod MS silničních motocyklů - kvalifikace:
Moto3:
1. Kent (Brit./Honda) 1:56,615
2. Ono (Jap./Honda) -0,289
3. Fenati (It./KTM) -0,704
4. Hanika -0,714
...6. Kornfeil (oba ČR/KTM) -0,751
Moto2:
1. Lowes (Brit./Speed Up) 1:51,514
2. Aegerter (Švýc./Kalex) -0,342
3. Rabat (Šp./Kalex) -0,360.
MotoGP:
1. Iannone (It./Ducati) 1:46,489
2. Lorenzo (Šp./Yamaha) -0,095
3. Dovizioso (It./Ducati) -0,121,
...20. Abraham (ČR/Honda) nepostoupil do druhé části kvalifikace.

Reklama

Související témata: