Hlavní obsah

Freestyle motokrosař Podmol má stříbro ze zámořských X-Games

Nejlepší český freestylový motokrosař Libor Podmol vybojoval stříbrnou medaili za prestižních X-Games v americkém Austinu. Jedenatřicetiletý závodník obsadil na hrách extrémních sportů dělené druhé místo v disciplíně 'Moto X Step Up', tedy skoku do výšky.

Foto: Sport.cz

Libor Podmol na své motorce.

Článek

Podmol dokázal se svým motocyklem přeskočit laťku ve výšce 33 stop, což je 10,058 metru. Stejně úspěšní byli i Ital Massimo Bianconcini a Bryce Hudson z USA. Vítězem se stal Američan Ronnie Renner, který se jako jediný dokázal dostat přes 34 stop (10,363 metrů) a získal tak již sedmé zlato na X-Games v této disciplíně.

"Jsem moc rád za stříbro, ale chtěl jsem zlato, ostatně jako každý sportovec. Je to o tréninku a hlavně o testování. My letos přijeli s bratrem do USA týden před závodem, ale příští rok přijedu měsíc předem. Budu testovat, testovat a testovat a to zlato domů přivezu," uvedl v tiskové zprávě Podmol, který si ale jinak celou show maximálně užil.

"Byl to neuvěřitelný zážitek - skákat pod širým nebem, před 50 tisíci diváky a to přímo před největší budovou v Texasu..." řekl. Podmol ve skoku vysokém vyhrál zlato v roce 2013 na X-Games v Mnichově a stal se tehdy prvním neamerickým vítězem.

Před dvěma lety se výjimečně jely čtyři závody za rok. "V Brazílii jsem ukořistil bramborovou medaili ve freestyle motokrosu a bronzovou ve skoku do výšky. Díky tomu jsem dostal pozvánku na další závody. V Mnichově jsem získal zlato, což mi zase otevřelo dveře do USA, kde jsem poté získal stříbro," vrátil se Podmol o dva roky zpět. Loni byl v USA třetí.

Reklama

Související témata: