Hlavní obsah

Přiblížil se konec brněnské Grand Prix? Automotodrom zastavil prodej vstupenek

Brno
Aktualizováno

V reakci na rozhodnutí brněnského zastupitelstva, které na svém úterním zasedání nehlasovalo o mimořádné padesátimiliónové dotaci na záchranu letošního ročníku Velké ceny České republiky silničních motocyklů, zastavila pořádající společnost Automotodrom Brno prodej vstupenek. Závod, který se má podle kalendáře MotoGP konat 16. srpna, je tak ve velkém ohrožení.

Foto: Sport.cz

Představí se letos motocyklová v Brně? Sedm týdnů před termínem závodu to stále není jisté...

Článek

"Došli jsme na konec cesty. Termín stanovený Dornou (promotér motocyklového MS) byl k dnešku a zastupitelstvo přijalo pouze deklarativní návrh. Musíme se připravit na variantu, že finance nebudou. Neměli jsme jinou možnost, než prodej vstupenek zastavit," řekl Sport.cz mluvčí okruhu Jiří Smetana. Více o jednání brněnského zastupitelstva čtěte zde.

Automotodrom nyní vyhlíží víkendovou schůzku s promotérem seriálu. "Všechno je teď v rukou Dorny," poznamenal Smetana. Jaká je šance, že se letos prestižní MotoGP na Masarykově okruhu pojede? "To nejsem schopen říct. Problematika je komplikovaná, záleží na hodně věcech," podotkl mluvčí Automotodromu.

"Prodány desetitisíce vstupenek"

V dosavadním předprodeji už prý zmizely řádově desetitisíce vstupenek na tradiční srpnové dostaveníčko silných motorů. "Kdyby se Grand Prix nejela, budeme vstupné vracet," ujistil Smetana.

Brněnská Velká cena je nejslavnějším motoristickým závodem v České republice, resp. bývalém Československu. První ročník mezinárodního klání se jel v roce 1950. Do osmdesátých let se jezdilo na tratích v západní části jihomoravské metropole, od roku 1987 se závod koná na autodromu - Masarykově okruhu.

Jako součást mistrovství světa se závod jel v letech 1965-1983, po čtyřech ročnících v rámci ME se podnik v roce 1987 na novém okruhu do seriálu MS vrátil a dosud v něm ani jednou nechyběl.

Reklama

Související témata: