Hlavní obsah

Abraham nepojede ani v Německu, Indianapolis by stihnout měl

Brno

Karel Abraham zmešká kvůli zranění nohy už třetí závod mistrovství světa silničních motocyklů. O nadcházejícím víkendu ho v týmu AB Motoracing na německém Sachsenringu nahradí Japonec Hiroši Aojama. Český jezdec by se měl do seriálu MotoGP vrátit ve Velké ceně Indianapolis, která se koná za měsíc.

Foto: Sport.cz

Karel Abraham na archivním snímku

Článek

Abraham před deseti dny v Barceloně spadl v závěrečném tréninku před kvalifikací a musel se podrobit operaci palce na levé noze, který si při nehodě vykloubil. Lékaři mu zpevnili kost dráty a start v závodě zakázali. Vynechat musel i další Grand Prix v nizozemském Assenu.

"Ještě nemá vyndané dráty, ale v Indianapolis by měl být schopen jet," řekl ČTK mluvčí brněnského automotodromu Jiří Smetana.

Abraham letos v šesti závodech MotoGP nebodoval. Dokončil jen dva, jeho nejlepším výsledkem je 17. místa z květnové Velké ceny Itálie.

Bývalý mistr světa ve třídě do 250 ccm Aojama v současnosti působí jako testovací jezdec Hondy. V této sezoně už třiatřicetiletý Japonec zasáhl do závodů v Austinu, argentinském Termas de Rio Hondo a Jerezu místo Španěla Daniho Pedrosy, jenž se zotavoval po operaci ruky.

Reklama