Hlavní obsah

Smrž porazil při testech s ducati exmistra světa

VALENCIE

Motocyklový závodník Jakub Smrž pokračoval v úterý na okruhu ve Valencii se sbíráním zkušeností za řídítky motocyklu nejsilnější třídy MotoGP. Po Kawasaki se český jezdec posadil na italský stroj Ducati a ostatní jezdci na dráze se nestačili divit. Smrž byl rychlejší než mistr světa z roku 1999 Španěl Alex Crivillé.

Foto: www.kubasmrz.cz

Jakub Smrž

Článek

"Po včerejším testu Kawasaki jsem měl možnost vyzkoušet Ducati Carlose Checy, která mi sedla mnohem lépe než motorka Alexe Hofmanna. Dokázal jsem jet o 2 sekundy rychleji a jezdci MS superbiků Neukirchnerovi trvalo třikrát více času, než se na Melandriho RCV dostal na můj čas," uvedl Smrž na svých internetových stránkách.

"Už po několika metrech na ducati jsem hned měl lepší pocit. Určitě to bylo tím, že už to nebyla má první zkušenost na motorce MotoGP. Dokázal jsem se víc soustředit na jízdu a na požitek z ní, což se nakonec i ukázalo na stopkách," uvedl Smrž. Jeho počínání na dráze sledovali i oba jezdci Ducati Ital Loris Capirossi a Španěl Sete Gibernau.

Smrž letos obsadil v mistrovství světa v kubatuře do 250 ccm dvacátou příčku. Po sezóně skončil v nizozemském týmu Molenaar a zatím není jasné, kde bude dál působit. V budoucnu by však rád závodil v nejsilnější kategorii.

Reklama

Související témata: