Hlavní obsah

Bláznivý Australan překonává lidské hranice. Na motorce surfoval mezi vlnami!

Papeete

Neskutečnými kousky na motorce šokuje svět už několik let. Tím, co Australan Robbie Maddison předvedl na Tahiti, ale všechny předchozí kaskadérské parády trumfl. S motorkou se projížděl po vodě a dokonce si i zasurfoval mezi vlnami!

Robbie Maddison jezdí na motorce i po voděVideo: Reuters

 
Článek
Fotogalerie

Skok Robbieho Maddisona z můstku v Utahu.

Než se něco podobného podařilo, stálo to Maddisona a jeho tým obrovské množství času a trpělivosti. Svoji KTM upravoval tři roky, než se mu povedlo naladit nastavení speciálních lyží a netradičních pneumatik s obřími výstupky. Motorku při testech museli on a jeho pomocníci vytahovat z vody asi třicetkrát.

Přesto se nakonec jeho bláznivý sen stal skutečností. A to na Tahiti, na místě oblíbeném nejen turisty, ale také milovníky surfu. „Byl to monumentální zážitek," prohlásil Maddison.

Během natáčení, které nakonec sloužilo jako reklama na boty, si ale i takový tvrďák, jakým Maddison je, prošel nepříjemnou chvílí. To když se za jeho zády objevila větší vlna, než by se mu líbilo. „Byla obrovská, jako čtyřpatrový dům. Šlo o jednu z nejděsivějších chvil v mém životě. Dohonila mě a já popravdě myslel, že je po mně," vzpomínal Australan, jak zmizel i se svým strojem ve zpěněné vlně.

Ale přežil. Stejně jako všechny své předchozí bláznivé kousky. Skok ze skokanského můstku v Utahu, přelet přes londýnský Tower Bridge, či přeskok přes Korintský kanál nebo výskok na Vítězný oblouk v Las Vegas a následný skok dolů. Zahrál si také v bondovce Skyfall, kde zaskakoval za agenta 007. Samozřejmě během jízdy na motorce.

Jeho projížďka ve vlnách na Tahiti je ale rozhodně nejpůsobivější.

Reklama