Hlavní obsah

Kornfeil si říkal, že nesmí vypnout. Pořád se tlačil dopředu, dojel jen půldruhé vteřiny za vítězem

Martin KézrPrávo

Nakonec se mohl usmívat. Jakub Kornfeil se v závodě Moto3 letos teprve podruhé probil do elitní desítky a i při letošní domácí Velké ceně potvrdil, že se mu na Masarykově okruhu daří.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Jakub Kornfeil na snímku z kvalifikace GP ČR v Brně.

Článek

Hodnotíte letošní brněnský závod pozitivně?

Myslím si, že můžu být spokojený. Protože z dvacátého místa na startu na deváté v cíli, to přece není ostuda. Udržet se v čelní skupině, to byl můj cíl. Nakonec má víkend pro mě docela pěknou tečku.

Co říkáte na svou těsnou ztrátu na vítěze?

Odstup 1,42 je můj nejmenší letos a v Brně vůbec za celou kariéru, toho si fakt vážím. Měl jsem i třetí nejrychlejší kolo závodu. Převažují tam pozitivní věci.

Jakou jste ze sedmé řady roštu volil pro závod taktiku?

Když startujete takhle zezadu, nesmíte se bát to tam v prvních dvou kolech poslat. Mně to vyšlo až neskutečně a říkal jsem si, že nesmím vypnout, musím se pořád tlačit dopředu a jet.

Měl jste i štěstí, že pády v prvním kole, které nakonec vedly k zastavení závodu, šly těsně kolem vás?

Popadalo to těsně přede mnou, ti kluci vletěli do zatáčky strašně rychle a když jsem to viděl, raději jsem motorku narovnal a snažil jsem se tomu vyhnout. Když to pak stopli, byl jsem ještě víc hladový za výsledkem.

Chtělo to při restartu změnit taktiku, když se jelo na 12 kol?

Jasně, to byl vlastně sprint. Když by se jelo celých devatenáct, tak musíte být opatrný na gumy a trochu i taktizovat, tohle se jelo na plné koule.

Víc aktivní jste vpředu být nemohl?

Chtěl jsem se víc zapojit do bojů o přední umístění, ale na víc jsem už asi neměl. Hondám to děsně jelo do kopce, navíc pak tam byl přede mnou Kent, to je zkušený frajer a drží luxusní stopu, že je těžké se dostat před něj. Já jsem to dvě kola zkoušel, ale nedostal jsem se tam.

Reklama